BKK: hétvégenként tovább használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok a rakpartot

Fatima
Hétvégenként ezentúl hosszabb ideig, este 9-ig használhatják a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti alsó rakpartot.

Hétvégente ezentúl hosszabb ideig lesz nyitva a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a Pesti alsó rakpart. A kijárási tilalom későbbi kezdete miatt lehetőség van a rakpart hosszabb ideig tartó megnyitására hétvégente, így a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők számára újabb alternatívát kínálva a kimozdulásra, ezzel segítve, hogy kevesebben gyülekezzenek a népszerű kirándulóhelyeken – közölte a BKK.

Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elõl a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án. A rakpartot május 16-án hajnalban zárták le a gépjárműforgalom elől, a zárás feloldása másnap 23 óra körül várható. A rakpart használata során a koronavírus-járvány miatt meghozott általános szabályok mellett további elõírásokat is be kell tartani, például a bicikliseknek 10 km/h-ás a megengedett legnagyobb sebesség. MTI/Mónus Márton

A kijárási tilalom 22 órai kezdete miatt ezen a hétvégén – illetve őszig minden hétvégén – hosszabb ideig vehetik birtokba a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között az arra sétálók és a kerékpározók. A rakpart szombat reggel 6 óra és vasárnap este 21 óra között áll nyitva a látogatók előtt. Erre az útszakaszra szombat reggel 5 órától egészen vasárnap este 21 óráig nem lehet behajtani autóval.

A BKK mindenkit arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat a rakparton, valamint más szabadtéri helyszíneken egyaránt. Megfelelően viseljék a maszkot, illetve tartsák az előírt védőtávolságot. Vigyázzunk egymásra és magunkra!