Belföld 2021. április 07.

Sűríti a járatait a BKK

Startlap Utazás Belföld 2021. április 07.
Szerda estétől járatsűrítések lesznek a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatokon - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A kedd este megjelent, az üzletek kinyitásáról és a kijárási tilalom este nyolcról este tíz órára módosításáról szóló kormányrendelethez kapcsolódóan több lépcsőben, a várhatóan növekvő utasforgalomhoz igazodva alakítják a járatok menetrendjét – közölték.

A belvárossal kezdenek 

Ennek első lépéseként a legforgalmasabb belvárosi, valamint a metrókapcsolatot biztosító járatok már szerdától gyakrabban járnak estétől gyakrabban közlekednek.

Ezáltal a belvárosi 5-ös, a 9-es és a 105-ös autóbusz, a 47-es és a 49-es villamos, a 74-es és a 76-os trolibusz, valamint a metrókapcsolatot biztosító 30-as járat vonalán, továbbá a bevásárlóközpontoktól, metróállomásoktól induló 85-ös, 136E járaton és a 80-as trolibuszon is járatsűrítések várhatók – írták.

Kevesebb, mint egy hét, és jönnek a további járatok

A fokozatos újraindításhoz kapcsolódva április 12-étől további járatok is gyakrabban közlekednek majd este nyolc és este tíz óra között, de a BKK folyamatosan figyeli az utasforgalmat, és szükség esetén tartalék járműveket állít forgalomba.

A Budapesti Közlekedési Központ autóbuszai indulásra várakoznak MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A jelenlegi tanszüneti menetrendet előreláthatóan április 19-én – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – tanítási időszakban érvényes menetrend váltja fel, és a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is – olvasható a közleményben.

 

(MTI)

Keresés az oldalon