Beismerő vallomást tett Pásztor Anna zaklatója, de meggondolta magát, és beidézte a bíróságra az énekesnőt

A szlovák vádlott szerint csak azt lehet ilyen sokáig zaklatni, aki maga is akarja ezt. Pásztor kénytelen lesz újra szembenézni a férfival, aki halálosan megfenyegette őt.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-01-12 12:08

Fotó: YouTube/ Sztárportré

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon tárgyalták péntek reggel Pásztor Anna zaklatójának ügyét. A szlovák állampolgárságú P. Jozef beismerte bűnösségét, így akár az ítélet is megszülethetett volna, azonban az ügyben eljáró bíró a vallomást a férfi elmeállapotára hivatkozva nem fogadta el, és bizonyítási eljárást rendelt el – írja a Bors.

P. Jozef egy évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot az énekesnővel a közösségi médián keresztül, majd februártól kezdve naponta többször írt neki személyes jellegű, negatív és nyomasztó üzeneteket a Facebookon – olvasható a 24.hu oldalán. Később P. Jozef már erőszakkal fenyegette Pásztort a viszonzatlan érzelmei miatt, majd júliusban jelezte, hogy meg fog jelenni a következő koncertjén. A biztonsági szolgálat a helyszínen felismerte és átadta a rendőrségnek a férfit.

A vádlott szerint azt, aki nem akarja, nem lehet nyolc hónapig zaklatni

A letartóztatásban lévő férfit bilincsben vitték a bíróságra, ahová a Bors értesülései szerint egy kiló friss kenyérrel a kezében érkezett. P. Jozef a tárgyaláson beismerte bűnösségét, amit a bíró kóros elmeállapotára való tekintettel nem fogadott el. Miután tájékoztatták, hogy tanúkkal is alátámaszthatja az igazát, visszavonta a korábban elmondottakat és azt közölte: a kapcsolatot Pásztor Anna is akarta, az érzelmei nem voltak viszonzatlanok. Hozzátette: nem lehet valakit nyolc hónapon át úgy zaklatni, ha az nem akarja.

P. Jozef ezután tanúként nevezte meg egyik barátját, valamint Pásztor Annát és a menedzserét. Arra a kérdésre, hogy miért ismerte be a bűnösségét, elmondta: úgy gondolta, így hamarabb lezárul a jogi procedúra. A tanúk meghallgatására a február 15-i első tárgyaláson kerül sor.

Úgy ítélte meg a bíróság, hogy szükséges Pásztor Anna tanúként történő kihallgatása, így pedig kötelező a megjelenés. A tanúkihallgatás és a szembesítés azonban csak azt fogja megerősíteni, ami a vádiratban szerepel: kétséget kizáróan megállapítható a terhelt bűnössége

– fogalmazott a Borsnak az énekesnő jogi képviselője.

 

Mai nap hírei

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu10 órája

Merkely Béla: akár május közepétől fellélegezhetünk

demokrata.hu10 órája

10 hiba, amit a középkorú nő elkövethet

napidoktor.hu11 órája

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu13 órája

Fia leütötte Szabó Győzőt

ifaktor.hu14 órája

Nagyon jó hír a Vodafone ügyfeleknek

itbusiness.hu16 órája

Viszik az új Redmi K40 modelleket mint a cukrot

gsmring.hu16 órája

Szigorít a kormány: bezárnak az iskolák, óvodák és a nem létfontosságú üzletek is

168.hu18 órája