Beismerő vallomást tett az újbudai rendőrgyilkos

Startlap - Startlap
Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogja tölteni a következő hónapot.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2023. január 15-én több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. A letartóztatás helyszínül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki – tudatta közleményében a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást.

Mint ismert, a férfi pénteken még nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Törvényszék vasárnapi közleményéből már az derül ki, hogy

a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett.

“A szökés, elrejtőzés veszélyét az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei, a férfi kiszámíthatatlanságára utaló, a közvetlenség elve alapján is valószínűsíthetően zavart mentális állapota, valamint az eljárás során a rendőri intézkedésnek való kitartó ellenszegülése, az elkövetési helyről történő elmenekülése, továbbá a gyanúsított fokozott társadalomra veszélyessége alapozza meg” – olvasható bővebben. 

Időközben kiderült, hogy a férfit tavaly novemberben testi sértés és garázdaság vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélték két és fél évre felfüggesztve, ezen kívül egy másik büntetőeljárás is zajlik ellene. Igazságügyi orvosszakértői szakvélemény alapján a következő egy hónapot a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) fogja tölteni. 

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. 

A csütörtök éjszakai támadás áldozata egy 29 éves rendőr, Baumann Péter volt, akire kollégái, ismerősei és barátai az újbudai rendőrkapitányságnál tartottak gyertyás megemlékezést péntek este. 

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter most Deutsch Tamást hozta kínos helyzetbe

képcím

Videóra vették, ahogy K. Endre új vallomásra próbál rábírni...

képcím

Nem megy börtönbe az újbudai rendőrgyilkos