Beismerő vallomást tett az újbudai rendőrgyilkos

Startlap - Startlap
Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fogja tölteni a következő hónapot.

A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2023. január 15-én több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. A letartóztatás helyszínül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI) jelölte ki – tudatta közleményében a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást.

Mint ismert, a férfi pénteken még nem tett vallomást a kihallgatása során, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Törvényszék vasárnapi közleményéből már az derül ki, hogy

a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett.

“A szökés, elrejtőzés veszélyét az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei, a férfi kiszámíthatatlanságára utaló, a közvetlenség elve alapján is valószínűsíthetően zavart mentális állapota, valamint az eljárás során a rendőri intézkedésnek való kitartó ellenszegülése, az elkövetési helyről történő elmenekülése, továbbá a gyanúsított fokozott társadalomra veszélyessége alapozza meg” – olvasható bővebben. 

Időközben kiderült, hogy a férfit tavaly novemberben testi sértés és garázdaság vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélték két és fél évre felfüggesztve, ezen kívül egy másik büntetőeljárás is zajlik ellene. Igazságügyi orvosszakértői szakvélemény alapján a következő egy hónapot a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) fogja tölteni. 

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. 

A csütörtök éjszakai támadás áldozata egy 29 éves rendőr, Baumann Péter volt, akire kollégái, ismerősei és barátai az újbudai rendőrkapitányságnál tartottak gyertyás megemlékezést péntek este. 

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Ez is érdekelhet

képcím

Eltemették az Újbudán meggyilkolt rendőrt

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Lépett az ügyészség a rendőrgyilkos ügyében