Ázsiai és afrikai felhasználók százezrei adják a legnépszerűbb magyar Facebook oldalak milliós követőtáborait

Startlap - Startlap
Magyarországi felhasználókból csak Tibi atyának van meg a millió.

A népszerű zongoraművész, Havasi Balázs közösségi profilja a harmadik legtöbb követővel rendelkező magyar Facebook oldal. Ám az 1,2 millió főre rúgó tábor túlnyomó többségét nem a magyarországi rajongói alkotják, hanem többek között algériai, mexikói, indonéziai és bangladesi felhasználók – derül ki a G7 anyagából.

Mága Zoltánt Dél-Ázsiában kedvelik igazán

Mága követőinek mindössze 19 százaléka él Magyarországon, és a Feszbuker.hu egy éve adott ki közleményt arról, hogy hirtelen lett 560 ezer indiai, bangladesi és pakisztáni rajongója. Ennek hatására még a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatot indított, ám mostanra azt a tényállás tisztázatlansága okán megszüntették.

Keleti kattintó farmok

A kedvelők gépi toborzása népszerű, ám távolról sem etikus húzás. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy program felhasználókat generál, csatlakozik a megrendelő profiljához és kedveli a bejegyzéseit (gyanús lenne ugyanis, ha sok követő lenne, interakciók nélkül). A „kattintó farmok” többnyire a fejlődő világban találhatóak, például Indiában, Indonéziában, Bangladesben és a Fülöp-szigeteken. A dolgozók átlagosan napi 150 új profilt hoznak létre, melyeknek darabját 70 centért értékesítik – írja a 24.hu információira hivatkozva a G7.

Havas menedzsmentje szerint ilyesmiről szó sincs

A portálnak eljuttatott válaszukban Havasi Balázs képviselői úgy fogalmaztak: „Havasi zenéje mindenütt a világon elérhető, megérthető és befogadható, ezért rengeteg rajongója van a világ csaknem minden országában”. Azt írták, a Facebook-oldaluknak nincsenek olyan kedvelői, akiknek vagy akikért fizettek, a reklámokat leszámítva.

Tibi atya a legnépszerűbb Magyarországon

A legkedveltebb magyar Facebook oldalak közül, ha csak a magyarországi követőket nézzük, egyedül Tibi atya lépi át az egymilliós álomhatárt, a második helyen úgy 150 000 követővel elmaradva a milliótól a Túró-Rudi trónol, a bronzérem pedig a 799 000 magyarországi rajongóval rendelkező Kasza Tibornak jut.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?

képcím

Novák Katalin a Facebookon magyarázkodik, miután aláírta az...

képcím

Új rekordot döntött az infláció