Ázsiai és afrikai felhasználók százezrei adják a legnépszerűbb magyar Facebook oldalak milliós követőtáborait

Magyarországi felhasználókból csak Tibi atyának van meg a millió.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-11 11:34

Fotó: Thinkstock

A népszerű zongoraművész, Havasi Balázs közösségi profilja a harmadik legtöbb követővel rendelkező magyar Facebook oldal. Ám az 1,2 millió főre rúgó tábor túlnyomó többségét nem a magyarországi rajongói alkotják, hanem többek között algériai, mexikói, indonéziai és bangladesi felhasználók – derül ki a G7 anyagából.

Mága Zoltánt Dél-Ázsiában kedvelik igazán

Mága követőinek mindössze 19 százaléka él Magyarországon, és a Feszbuker.hu egy éve adott ki közleményt arról, hogy hirtelen lett 560 ezer indiai, bangladesi és pakisztáni rajongója. Ennek hatására még a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálatot indított, ám mostanra azt a tényállás tisztázatlansága okán megszüntették.

Keleti kattintó farmok

A kedvelők gépi toborzása népszerű, ám távolról sem etikus húzás. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy program felhasználókat generál, csatlakozik a megrendelő profiljához és kedveli a bejegyzéseit (gyanús lenne ugyanis, ha sok követő lenne, interakciók nélkül). A „kattintó farmok” többnyire a fejlődő világban találhatóak, például Indiában, Indonéziában, Bangladesben és a Fülöp-szigeteken. A dolgozók átlagosan napi 150 új profilt hoznak létre, melyeknek darabját 70 centért értékesítik – írja a 24.hu információira hivatkozva a G7.

Havas menedzsmentje szerint ilyesmiről szó sincs

A portálnak eljuttatott válaszukban Havasi Balázs képviselői úgy fogalmaztak: „Havasi zenéje mindenütt a világon elérhető, megérthető és befogadható, ezért rengeteg rajongója van a világ csaknem minden országában”. Azt írták, a Facebook-oldaluknak nincsenek olyan kedvelői, akiknek vagy akikért fizettek, a reklámokat leszámítva.

Tibi atya a legnépszerűbb Magyarországon

A legkedveltebb magyar Facebook oldalak közül, ha csak a magyarországi követőket nézzük, egyedül Tibi atya lépi át az egymilliós álomhatárt, a második helyen úgy 150 000 követővel elmaradva a milliótól a Túró-Rudi trónol, a bronzérem pedig a 799 000 magyarországi rajongóval rendelkező Kasza Tibornak jut.

Mai nap hírei

Rendkívül súlyos a helyzet a kórházakban, egyre többen vannak intenzív osztályon

168.hu2 órája

„Átlagos panelház” előtt fotózkodott Jakab Péter

hirado.hu3 órája

Kálmán Olga nőnapi posztjában Varga Juditot vonta kérdőre, de Budai Gyula résen volt és megrendszabályozta

444.hu4 órája

Kemény kritika: „Harry és Meghan interjúja hitvány, öncélú badarság volt”

ridikul.hu6 órája

Kétségbeejtő jóslat érkezett az oltásokról

napi.hu16 órája

Lengyel EP-képviselő: Orbán Viktor tervében rejlik a jövőnk

demokrata.hu17 órája

Vallott a Megasztár énekese: 100 milliós adósságom van

femcafe.hu19 órája

Szlovákiában megint belerúgtak a magyarokba

vasarnap.hu19 órája