Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.

Az összes diák, szülő és tanár támogatta a debreceni iskolaigazgatót, a minisztérium indoklás nélkül elutasította a pályázatát

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 08.
A gimnázium élére egy fideszes képviselő pályázott még, aki soha nem tanított középiskolában.

Rózsavölgyi Gábor 32 éve itt tanít a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban, 2002 óta ő az intézmény igazgatója is. A pozícióra beküldött pályázatát a tanárok, a szülők és a diákönkormányzat is szinte egyhangúlag támogatta, mégsem maradhat az igazgatói székben – írja a 444.hu. A másik pályázó Türk László történelemtanár és fideszes önkormányzati képviselő, aki soha nem tanított középiskolában.

A tantestület 62 tagja közül 61-en támogatják Rózsavölgyi, Türk Lászlót viszont 56/6 arányban leszavazták. A Szülői Választmány ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatja Rózsavölgyi Gábor pályázatát, Türkét viszont 3 igen, 27 nem és 1 tartózkodással nem támogatja. A Diákönkormányzat pedig egyhangúlag Rózsavölgyire adta le a voksát, miközben Türk 38 nem szavazatot és két tartózkodást kapott.

Fotó: Ady Endre Gimnázium

Az igazgatói kinevezésekről döntő minisztérium többször hangsúlyozta, hogy figyelembe veszik a szülők, a diákok és a tantestület véleményét, Rózsavölgyi Gábor pályázatát mégis szűkszavúan, indoklás nélkül elutasította az oktatási államtitkár. Rózsavölgyi számított a vereségre, ugyanis már tavaly is csak egy évre kapott kinevezést.

Az elbírálás határideje július 13. volt, de mivel az iskolai honlapon csak az elutasítás olvasható, egyelőre nem tudni, hogy Türk pályázatát elfogadták-e, vagy esetleg érvénytelen lett az eljárás. A lap a a tankerületet és az Emmit is megkereste az ügyben, de egyelőre sikertelenül.

Keresés az oldalon