Az összes diák, szülő és tanár támogatta a debreceni iskolaigazgatót, a minisztérium indoklás nélkül elutasította a pályázatát

A gimnázium élére egy fideszes képviselő pályázott még, aki soha nem tanított középiskolában.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-08 11:15

Rózsavölgyi Gábor (Fotó: YouTube)

Rózsavölgyi Gábor 32 éve itt tanít a Debreceni Ady Endre Gimnáziumban, 2002 óta ő az intézmény igazgatója is. A pozícióra beküldött pályázatát a tanárok, a szülők és a diákönkormányzat is szinte egyhangúlag támogatta, mégsem maradhat az igazgatói székben – írja a 444.hu. A másik pályázó Türk László történelemtanár és fideszes önkormányzati képviselő, aki soha nem tanított középiskolában.

A tantestület 62 tagja közül 61-en támogatják Rózsavölgyi, Türk Lászlót viszont 56/6 arányban leszavazták. A Szülői Választmány ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatja Rózsavölgyi Gábor pályázatát, Türkét viszont 3 igen, 27 nem és 1 tartózkodással nem támogatja. A Diákönkormányzat pedig egyhangúlag Rózsavölgyire adta le a voksát, miközben Türk 38 nem szavazatot és két tartózkodást kapott.

Fotó: Ady Endre Gimnázium

Az igazgatói kinevezésekről döntő minisztérium többször hangsúlyozta, hogy figyelembe veszik a szülők, a diákok és a tantestület véleményét, Rózsavölgyi Gábor pályázatát mégis szűkszavúan, indoklás nélkül elutasította az oktatási államtitkár. Rózsavölgyi számított a vereségre, ugyanis már tavaly is csak egy évre kapott kinevezést.

Az elbírálás határideje július 13. volt, de mivel az iskolai honlapon csak az elutasítás olvasható, egyelőre nem tudni, hogy Türk pályázatát elfogadták-e, vagy esetleg érvénytelen lett az eljárás. A lap a a tankerületet és az Emmit is megkereste az ügyben, de egyelőre sikertelenül.

Mai nap hírei

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

joy.hu7 órája

Fantomházak valódi szavazói – választások egy szabolcsi faluban

szabadeuropa.hu8 órája

Egyetemisták találhattak megoldást a gumikopásból eredő környezetszennyezésre

autopro.hu13 órája

Öt központra csökkenették a vidéki kórházakat

168ora.hu14 órája

Egyszerű védekezni a poloskák ellen, csak csinálja a felsorolt trükköket

magro.hu15 órája

Több mint ezer új koronavírus-fertőzött Magyarországon

demokrata.hu16 órája

Beszorul a német hús: kell a magyar piacvédelem!

agraragazat.hu17 órája

Sophia Loren nem tagadja, hogy összeszűrte a levet Elvis Presley-vel

femcafe.hu19 órája