Az ország tortájától a szerelem lakatokig - a nap képei

Startlap - Startlap
Torta, könyv, koporsó.

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották – jelentették be kedden Budapesten.

Sztaracsek Ádám, a Jánoska Cukrászda cukrászának alkotása, a Magyarország tortájának választott Komáromi kisleány elnevezésű torta az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2018. július 31-én. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér. MTI Fotó: Mohai Balázs 
Nándori László, a Nándori Cukrászda cukrásza mutatja alkotását, a Magyarország cukormentes tortájának választott Három kívánság elnevezésű tortát az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezõinek sajtótájékoztatóján az Országház Vadásztermében 2018. július 31-én. A torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet. Három domináns összetevõje a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró. A frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes hab borítja.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Már legalább nyolcra nőtt a kaliforniai tűzvészek halálos áldozatainak száma

Eddig összesen 38 ezer ember kényszerült a lángok elől menekülni. A nap folyamán a tűzvész által erősen érintett Lake megye tisztségviselői közölték: hozzávetőleg 14 ezer ember evakuálását rendelték el, s további ezer főét a szomszédos Mendocino megyéből.

Égõ melléképületet figyelnek tûzoltók, hogy útját állják a lángok továbbterjedésének a kaliforniai Lakeportban 2018. július 30-án. Kaliforniában pusztító két erdõtûz miatt legalább nyolc ember – köztük négy tûzoltó – életét vesztette, hetet eltûntnek nyilvánítottak és 38 ezren otthonuk elhagyására kényszerültek. (MTI/AP/Noah Berger)
Tûzoltók munkában a kaliforniai Lakeportban. (MTI/AP/Noah Berger)
Lakóház ég a kaliforniai Finley környékén. (MTI/AP/Noah Berger)

Egyedi koporsók Ghánában

Az egyedi koporsók a Ga etnikai csoportok temetkezési szokásai közé tartozik, fontos, hogy az elhunytnak méltó temetést adjanak. Ebből a célból “fantasy” koporsókat alkotnak figyelembe véve az elhunyt szakmáját, készségeit, hobbiját. A fantasy koporsókat ma globális művészeti alkotásoknak tekintik, és világszerte művészeti galériák kiállításain szerepelnek.

Az egyedi koporsókat készítő és árusító Hello Fantastic vállalat chilipaprikát ábrázoló koporsója a ghánai Mpotában Fotó: MTI/EPA/Christian Thompson
Fotó: MTI/EPA/Christian Thompson)
Fotó:  MTI/EPA/Christian Thompson

Augusztus 1-jén indul a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Üllõ, 2018. július 31.
Diákok szállításra készítik elõ a 2018/2019-es tanév tankkönyveit a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) üllõi raktárában 2018. július 31-én. Augusztus 1-jén indul a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, ahová az alaprendelések 12,5 millió tankönyve augusztus végéig érkezik meg.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szerelemlakatok eltávolítása Németországban

A német állami vasút (DB) bejelentette, hogy a híd állagmegóvási munkálataihoz el kell távolítani a mintegy negyven tonnányi többletsúlyt képező lakatokat. A hídon naponta közel 1500 vonat halad át, a lakatokat három éven belül tervezik eltávolítani.

MTI/EPA/Sascha Steinbach
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Ez is érdekelhet

képcím

Ha szeretnéd megkóstolni az ország tortáját, nem lesz olcsó

képcím

Drámai fotó jelent meg a menekülő afgán civilek evakuálásáról

képcím

Megszületett Bereczki Zoltánék kislánya: gyönyörű nevet kapott...