Kiemelt Hírek 2019. február 08.

Az ENSZ adataiból most kiderül, hol van a legtöbb migráns a világon

Startlap Kiemelt Hírek 2019. február 08.
Nem Európában.

Az ENSZ Népesedési Osztálya nemrég tett közzé adatokat arra nézve, hogy mely országok rendelkeznek a legtöbb bevándorlóval, és eléggé izgalmas böngészni az egyébként 2017-es adatokat – írja az Azonnali.

Az USA az élen

Arányait tekintve az arab országok, ahol a legtöbb bevándorló él, pl. Kuvait lakosságának a 77 százaléka, míg az Egyesült arab Emirátusok populációjának 88 százaléka migráns. Ha pedig számszerűsítjük, akkor az USA ugrik a lista élére, ugyanis ott 44 és félmillió olyan ember él, aki nem az ország határain belül született. Ráadásul ezek hivatalos adatok, amelyek értelemszerűen nem számolhatnak az illegális bevándorlókkal. Jó eséllyel a tényleges érték a közöltnél is magasabb.

Európát Svájc vezeti

Európában nem egy uniós ország áll az élen, hanem a gazdaságilag szupererős Svájc, itt a lakosok 30%-a külföldi, a top háromba Európán belül Ausztria és Svédország fér bele.

Érdekes továbbá, hogy jelenleg a Magyarországon élőknek az 5 százaléka sem itt született.

Kelet-Közép Európa meg kiürül

Míg egyes európai államokban, és a világ más pontjain is nőtt a bevándorlás, Kelet- és Közép-Európa  uniós államai kezdenek kiürülni, a legsúlyosabb helyzet Litvániában és Észtországban van, de jelentős a népességfogyás Romániában, Bulgáriában, és hát újabban már Magyarországon is (6 százalék távozott).

Keresés az oldalon