Az anyja szerint Sz. Károly a halált kereste és ezért kezdett ámokfutásba

Az asszony szerint minden akkor romlott el, amikor fia rossz társaságba keveredett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-25 09:34

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél február 15-én, miután a helyszínen elfogták a Fővárosi Törvényszék tárgyalóterméből megszökött rabot. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Apja korai halála és a rossz társaság, amibe keveredett – ezzel magyarázta a Blikk munkatársának a bíróságról megszökött túszejtő rab, Sz. Károly (35) anyja, hogy gyereke már fiatalon a bűn útjára lépett. Sz. Károly Kőbánya egyik legszegényebb részén élt az édesanyjával egészen addig, amíg 2017-ben le nem tartóztatták. Az asszony még mindig a történtek hatása alatt, nehéz szívvel beszélt fiáról – írja a Blikk.

Intézményfüggő vált belőle

„Károllyal kamaszként sem volt semmi gond, egészen addig, amíg egy nagyon rossz társaságba nem keveredett” – kezdte a nő. „Jószívű gyerek volt, pedig az apja nem élt velünk, és sajnos korán meg is halt. Biztos, hogy az erős kéz is hiányzott neki, pont ami megállíthatta volna, amikor 18 évesen elindult a lejtőn. Miután behálózták, nem volt megállás: szinte rohamléptekben haladt a veszte felé. Amikor az első ügye után kiszabadult, azt mondta nekem, hiányzik neki a börtön. Nem akartam hinni a fülemnek” – elevenítette fel a Blikknek Sz. Károly édesanyja, utalva egy régi, emberölési kísérlet ügyére, amiért a férfi akkor rács mögé került.

Meg akart halni

A nő a 2017-es bankrablási kísérlet alatt a munkahelyén tartózkodott, így csak hazaérve szembesült fia tettével. „Pokoli volt hallani, azt hittem megsemmisülök. Nagyon elítélem, amit csinált, de akkor sem engedtem el a kezét, ahogy most sem fogom. Ő csak rám számíthat. A mostani szörnyű tettéről rokonok értesítettek: ahogy hallották a hírekben, hogy Sz. Károly, és hogy mennyi idős, tudták, hogy csak róla lehet szó. 

Nekem meggyőződésem, hogy a fiam meg akart halni, azért követte el ezt az őrültséget. Attól félek, nem érem már meg az ő szabadulását!

Akár tényleges életfogytiglant is kaphat

A három csapás elve szerint megduplázódik azok büntetése, akik harmadjára követnek el erőszakos bűncselekményt. Amennyiben a büntetés meghaladná a 20 évet, tényleges életfogytiglan is lehet belőle.

Mai nap hírei

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu9 órája

Dinoszauruszcsontok lehetnek a Holdon?

agrotrend.hu11 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu13 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu14 órája

Müller Cecília elárulta, mikortól válhat kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás

life.hu17 órája

Egyre többen használják a DuckDuckGo privát keresőt

gsmring.hu18 órája

A szülő nők magukra maradtak a hálapénz eltörlése miatt?

wmn.hu19 órája

Hagyjuk-e sírni a babát?

szimpatika.hu19 órája