Ausztria bejelentette: az egyik keleti vakcinát mégis elfogadják, de a másikat nem

Startlap - Startlap
A koronavíruson átesett betegek is gond nélkül beléphetnek az országba, egy Magyarországon engedélyezett oltóanyag viszont továbbra is karantént ér. A határon az itthoni oltási igazolvány helyett más, speciális dokumentumokra van szükség. Esti hírösszefoglaló.

Ausztria bejelentette: az egyik keleti vakcinát mégis elfogadják, de a másikat nem

A koronavíruson átesett betegek is gond nélkül beléphetnek az országba, egy Magyarországon engedélyezett oltóanyag viszont továbbra is karantént ér. Ausztriában szerdától változnak a beutazási szabályok, és nem árt tudni, hogy a határon az itthoni oltási igazolvány helyett más, speciális dokumentumokra van szükség. Részletek itt.

Semjén Zsolt: Ha egy ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország sem ismeri el az ottaniakat

A miniszterelnök-helyettes szerint “a szuverenitás feladása” lenne, ha hazánk egyoldalúan fogadná el a vakcinákat külföldi országokból. Bővebben.

Megállt a forint szárnyalása

A napok óta tartó erősödés megtorpanni látszik. Az árfolyam változásáról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Pedofil-nyilvántartást vezetne be a Fidesz

Fotó MTIKovács Tamás

A Fidesz-KDNP a jövő héten benyújt egy pedofilellenes törvénycsomagot. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el, amelyben Kocsis Máté frakcióvezető tájékoztat a részletekről.

A teljes ellenzék levonult az “ostromlott” Dunaújvárosba Gyurcsánytól Jakab Péterig

“Dunaújváros ostrom alatt” címmel összellenzéki sajtótájékoztatót tartottak, miután kiderült, hogy a kormány különleges gazdasági övezetet létrehozását tervezheti a megyében, ezzel milliárdokat szedve ki a városi költségvetésből. Gyurcsány Ferenc azt üzente, “az új kormány igazságot fog szolgáltatni”, Jakab Péter pedig azt ígérte, “ellenzék mindent visszaad majd”, amit a Fidesz elvesz. Az eseményről ebben a cikkben írnak.

Komoly bírságot kell hamarosan fizetnie annak, aki nem jelenti be a 10 ezer eurónál nagyobb készpénzmozgást

Az Országgyűlés két fontos pénzügyi szabályról is döntött kedden, amelyek értelmében a pénzmosás elleni védekezés jegyében létrehoznak egy tényleges tulajdonosi nyilvántartást, valamint egy új uniós rendelet alapján az uniós határon áthaladó készpénzmozgás ellenőrzéséről szóló jogszabályt is elfogadták. További információkért katt ide.

“Megtenné, hogy ide figyel? Négy perce beszélek önnek! Megtenné, hogy rám néz?” – Rétvári Bence annyira kiakadt Bangónétól, hogy egy KDNP-s nyugtatgatta

Bangóné Borbély Ildikó nem tanúsított elég figyelmet, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a járvány gyermekekre gyakorolt pszichés hatásaira vonatkozó kérdésére válaszolt. Ha kíváncsi vagy a teljes jelenetre, akkor ezt a cikket nézd meg.

Szijjártó Péter: A magyar kormány nem fogadja el a globális minimumadót

A külügyminiszter ugyanakkor abban egyertértésre talált keddi Párizsi találkozója során a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) megválasztott főtitkárával, hogy a nagy techcégek adózása megoldásért kiált. Részletek itt.

Biztonságosnak és nagyon hatásosnak tűnik egy AstraZeneca után egy Pfizer-oltás

A spanyol III. Károly Orvostudományi Intézet kutatói egyelőre csak előzetes eredményeket közöltek a kísérletről, amelybe több mint ezer önkéntest vontak be. Bővebben.

Furcsán megremegett a világ egyik legmagasabb épülete Kínában

Fotó Marc FernandesNurPhoto via Getty Images

A húsz évvel ezelőtt épült 292 méter magas sencseni SEG Plázáról van szó, a közösségi médiában terjedő felvételeken jól látszik, ahogy az emberek menekülnek a felhőkarcolóból. A szakértők szerint ritka, hogy egy épület az emberek számára érzékelhetően meginogjon, de a mérnököknek van magyarázata a dologra. Mi történt? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász

képcím

Esély van három magyar állampolgárságú túsz szabadon...