Már jóval félmillió felett jár a havi bruttó átlagfizetés

Startlap - Startlap
A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a legfrissebb, márciusi adatokat. Délelőtti hírösszefoglaló.

Már jóval félmillió felett jár a havi bruttó átlagfizetés

A rendszeres bruttó átlagkereset összege, amely nem tartalmazza az olyan eseti juttatásokat, mint a prémiumok vagy a jutalmak, ennél jelentősen alacsonyabb volt. Az átlagkereset növekedéséhez a minimálbér és a garantált bérminimum emelése is hozzájárult. Részletek.

Vlagyimir Putyin Radnóti versét szavalja a békéről egy ijesztő deepfake videón

A közösségi médiában terjedő videó olyan minőségben készült el, hogy amennyiben nem volna ennyire valószínűtlen a tartalom, el is hihetnénk, amit látunk. A Radnóti Miklóst szavaló orosz háborús agresszorért ide kell kattintani.

Brutális tömegverekedés tört ki kerepesen: százan estek egymásnak, fegyverekkel és kardokkal

Az elképesztő összetűzés két család vitájából pattant ki a hétvégén, végül a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységeinek is a helyszínre kellett vonulnia, hogy véget vessenek az eseményeknek. A környéket a rendőrség utólag is ellenőrzés alatt tartotta, több embert előállítottak és fegyvereket foglaltak le. Fotók és további részletek itt.

Hajóval lopják a gabonát az oroszok Ukrajnából

Gabonaszállító teherhajó az ukrajnai Mikolajiv kikötőjében 2016-ban. (Fotó: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images)

A Maxar Technologies pár nappal ezelőtti műholdfelvételein látszik, ahogy orosz szállítóhajókra rakodják a lopott gabonát a Krímen; a megszállt Herszonban orosz nyelven fog folyni az oktatás; Volodimir Zelenszkij kijelentette, kizárólag Putyinnal hajlandó tárgyalni, és csak a háború végéről. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Az alvilág is üldözi a háború elől menekülő ukránokat: húsárban adják-veszik az embereket

Ukrajna már a háború előtt is az emberkereskedelem melegágya volt, a menekültkrízis pedig újabb lehetőségeket kínál. A nőket szexrabszolgának, a férfiakat ház körüli rabszolgának cserkészik be leginkább, és csak a román maffia 20 millió eurót keres minden egyes nap az áruba bocsátott embereken. Bővebben.

Márki-Zay: Éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem

A korábbi miniszterelnök-jelölt szerint “érdekes”, hogy Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vidékért felelős alelnökének róla szóló vádjain “napokig pörög az országos média”. Kész a pártnak elküldött mintegy 100 milliós adomány elszámolását sürgette. Bővebben.

500 forintot is elkérhetnek egy gombóc fagylaltért

Alighanem senkit sem ér már meglepetésként, ha azt mondjuk, a fagyi alapanyagai körében is hiány, illetve drágulás tapasztalható. Az idei átlagárakról és a témával kapcsolatos további információkról ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A parlament dönt a növényi hevítőrudak sorsáról, amikről senki sem tudja, milyen hatásuk van

A növényi hevítőrudak dohányt nem, de nikotint tartalmazhatnak, és jelenleg széles körben kaphatók különféle üzletekben. A kormány törvénymódosításra készül a termékek ügyében, amelyeket egészségügyi hatásairól alig van információ, de arról sincs adat, mennyit értékesítenek belőlük az országban. A probléma forrása, hogy a különféle eszközökben eltérő hőmérsékletre hevítik a növényi keverékeket, amelyekről szabályozás híján nem igazán tudják, mit tartalmaznak pontosan. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Egyetlen hét alatt megduplázódott a koronavírusos betegek száma Észak-Koreában

Kyodo News via Getty Images

Immár a hivatalos adatok is 3 millió lázas betegről szólnak, de a fertőzöttek valódi száma ismeretlen, a WHO szerint az országban mindösszen 64 ezer tesztet végeztek el. Bővebben.

Ciklon közeledik, intenzív záporokkal, zivatarokkal

Magyarországtól északnyugatra ciklon örvénylik, amely több hullámban nedves levegőt szállít hazánk területe fölé. Kedden többfelé intenzív záporokra, zivatarokra számíthatunk, és a hét hátralevő részében várható csapadék. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Rosta Tibor)

Ez is érdekelhet

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna