Kiemelt Hírek 2018. június 19.

Árván maradt kislányról készült fotó járta be a világot

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 19.
A kétéves gyermeket az amerikai-mexikói határon választották el édesanyjától.

Egy kétéves hondurasi kislány képe járta be a világsajtót az elmúlt napokban. A kisgyereket és anyját az amerikai-mexikói határon fogták el, miközben illegálisan akartak átszökni az Egyesült Államokba – írja a hvg.hu.

„Fájdalmas volt nézni a kislányt, akit elszakítottak az anyjától, akit letartóztatták a mexikói határ közelében” – mondta a CNN-nek a kisgyerekről fotót készítő John Moore.


Az Egyesült Államokban az illegálisan belépő embereket letartóztatják, vádat emelnek ellenük és adott esetben még a gyermekeiktől is elválasztják őket.

Annak ellenére, hogy az intézkedéseket május 7-én hozták nyilvánosságra, az igazságügyi minisztérium szerint a tárca visszamenőleges hatállyal az egy hónappal korábban elfogott menekültek ellen is büntetőeljárást indít.

Április 19. és május 31. között mintegy 2 000 gyereket választottak el a szüleiktől, vagy más felnőttől. Jonathan Hoffman, a belbiztonsági tárca szóvivője pénteken azt is közölte, hogy ezek között voltak olyanok is, akik később újra együtt lehettek, de arra már nem tért ki, hogy mennyi embernek tették ezt lehetővé.

Azt viszont egyelőre nem tudni, mi lett a hondurasi anyukával és kislányával.

Keresés az oldalon