Andy Vajna: A TV2 az én ízlésem szerint készül

A kormánybiztos szeretetből végzi a munkáját a Filmalapnál.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-10 14:05

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Andy Vajna nem tud róla, hogy kormányzati támadás indult volna ellene, a Tények hírszerkesztése megfelel az ízlésének, a kormánybiztosi munkáért pedig nem kap fizetést. A filmipari kormánybiztossal az Index készített nagyinterjút.

A kormányközeli sajtóban – a Magyar Időkben, a Pesti Srácokban – az utóbbi hetekben összehangolt kampány indult Andy Vajna személye és a Magyar Nemzeti Filmalap ellen, a kormánybiztos ennek dacára sem érzi úgy, hogy kormányzati támadás alatt állna. Véleménye szerint erre nem is szolgált rá, hiszen – mint fogalmazott – „állandóan hozzuk a dicsőségeket az országnak”.

Én még sohasem kaptam olyan visszajelzést, hogy rossz irányba megyünk a filmekkel, változtassunk, se a kormánytól, sem a miniszterelnök úrtól

– tette hozzá Vajna.

Az említett lapok többek között azzal támadták, hogy nincs érzéke és kedve a történelmi filmekhez. A kormánybiztos „baromságnak” tartja az állítást, mivel véleménye szerint azért nincsenek történelmi filmek, mert a magyar producereket nem érdekli a téma, a néhány benyújtott forgatókönyv pedig nem volt alkalmas a megfilmesítésre. Ugyanakkor a kormány részéről ebben a kérdésben sem érez semmiféle nyomást.

Szeretetből csinálom

A kormánybiztosi munkájáért nem vesz fel fizetést, mert mint fogalmazott:

Szeretetből csinálom. Arnold Schwarzeneggernek van egy terve a sikerhez, ami hat pontból áll, ennek az az utolsó pontja, hogy „you have to give back”: valamit vissza is kell adni. Ez az én magyar küldetésem, ez a visszaadásról szól, és nem a pénzkeresésről.

A kedvező adózásban részesülő, hatalmas profitot termelő, a fővárosban egyeduralkodó kaszinóüzletről Andy Vajna elmondta, szerinte azért ő kapott erre lehetőséget, mert ő csinálja a legjobban, és szerinte ő egyedül több adót fizet, mint a többi kaszinó együtt.

Hobbi

Az Index a felesége, Vajna Tímea sokakat felháborító Instagram-bejegyzéseiről is kérdezte a kormánybiztost, aki elárulta, ebbe egyáltalán nem szól bele, ez Tímea hobbija.

Nagyon szomorú, ha a parlamentben Vajna Timi posztjával kell foglalkozni

– reagált a kormánybiztos annak az esetnek a felemlegetésére, mely során a parlamentben az ellenzék Orbán Viktort támadta egy poszt miatt, amelyben Vajna Tímea jelezte, hogy magánrepülőn Amerikába viszi a macskáját gyógyíttatni.

Van és lesz

Andy Vajna a médiaérdekeltségeivel kapcsolatban kijelentette, ő pénzért adta el a megyei lapjait és a Borsot a Mediaworks-nek, senki nem gyakorolt rá nyomást, hogy ezt megtegye. Ugyanakkor a  TV2-t és a Rádió 1-et megtartja.

A TV2-ről szólva elmondta, neki semmi baja nincs Mészáros Lőrinccel, és cáfolta a hírt, miszerint a felcsúti milliárdos üzletember hamarosan átveszi a TV2-őt tőle:

A TV2 az én irányításom alatt van, és lesz is. Amikor megvettem, hosszú távra terveztem.

A csatorna kormánypárti irányultságáról pedig elmondta:

A TV2 az én ízlésem szerint készül, mivel én vagyok a tulajdonosa. A hírszerkesztést persze nem én csinálom, de a hírműsor irányáról egyeztettek velem, és ezt megfelelőnek tartom. Ráadásul a Tények nézettsége is erősödött az elmúlt időszakban.

A Fideszes politikusok és elemzők által gyakran hangoztatott baloldali, kormánykritikus mdiatúlsúly kapcsán Andy Vajna megjegyezte, szerinte „a jobb- és baloldali média nagyjából partiban van egymással”.

Mai nap hírei

A fiatal nő félmeztelenül nyitott ajtót a futároknak, íme a reakciók

femcafe.hu9 órája

Baló Júlia vallomása Latinovits Zoltánról: "Igenis élni akart"

femcafe.hu10 órája

26 éve mindenki az ő dalát dúdolta, ma senki nem ismeri fel ezt a nőt!

femcafe.hu19 órája

Müller Cecília: 4 megyében egyetlen aktív fertőzött sincs

startlap.hu19 órája

A heves zivatarok miatt tizenkét megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes

kiderul.startlap.hu20 órája

Koronavírus: elhunyt egy 47 éves beteg itthon

startlap.hu22 órája

Párkapcsolatáról vallott Bereczki Zoltán - "Kiderült, mennyire mély ez a szerelem"

femcafe.hu23 órája

Soha ne fogyaszd így a banánt - Egyenesen egészségtelen lehet

femcafe.hu23 órája