Andy Vajna: A TV2 az én ízlésem szerint készül

A kormánybiztos szeretetből végzi a munkáját a Filmalapnál.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-12-10 14:05

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Andy Vajna nem tud róla, hogy kormányzati támadás indult volna ellene, a Tények hírszerkesztése megfelel az ízlésének, a kormánybiztosi munkáért pedig nem kap fizetést. A filmipari kormánybiztossal az Index készített nagyinterjút.

A kormányközeli sajtóban – a Magyar Időkben, a Pesti Srácokban – az utóbbi hetekben összehangolt kampány indult Andy Vajna személye és a Magyar Nemzeti Filmalap ellen, a kormánybiztos ennek dacára sem érzi úgy, hogy kormányzati támadás alatt állna. Véleménye szerint erre nem is szolgált rá, hiszen – mint fogalmazott – „állandóan hozzuk a dicsőségeket az országnak”.

Én még sohasem kaptam olyan visszajelzést, hogy rossz irányba megyünk a filmekkel, változtassunk, se a kormánytól, sem a miniszterelnök úrtól

– tette hozzá Vajna.

Az említett lapok többek között azzal támadták, hogy nincs érzéke és kedve a történelmi filmekhez. A kormánybiztos „baromságnak” tartja az állítást, mivel véleménye szerint azért nincsenek történelmi filmek, mert a magyar producereket nem érdekli a téma, a néhány benyújtott forgatókönyv pedig nem volt alkalmas a megfilmesítésre. Ugyanakkor a kormány részéről ebben a kérdésben sem érez semmiféle nyomást.

Szeretetből csinálom

A kormánybiztosi munkájáért nem vesz fel fizetést, mert mint fogalmazott:

Szeretetből csinálom. Arnold Schwarzeneggernek van egy terve a sikerhez, ami hat pontból áll, ennek az az utolsó pontja, hogy „you have to give back”: valamit vissza is kell adni. Ez az én magyar küldetésem, ez a visszaadásról szól, és nem a pénzkeresésről.

A kedvező adózásban részesülő, hatalmas profitot termelő, a fővárosban egyeduralkodó kaszinóüzletről Andy Vajna elmondta, szerinte azért ő kapott erre lehetőséget, mert ő csinálja a legjobban, és szerinte ő egyedül több adót fizet, mint a többi kaszinó együtt.

Hobbi

Az Index a felesége, Vajna Tímea sokakat felháborító Instagram-bejegyzéseiről is kérdezte a kormánybiztost, aki elárulta, ebbe egyáltalán nem szól bele, ez Tímea hobbija.

Nagyon szomorú, ha a parlamentben Vajna Timi posztjával kell foglalkozni

– reagált a kormánybiztos annak az esetnek a felemlegetésére, mely során a parlamentben az ellenzék Orbán Viktort támadta egy poszt miatt, amelyben Vajna Tímea jelezte, hogy magánrepülőn Amerikába viszi a macskáját gyógyíttatni.

Van és lesz

Andy Vajna a médiaérdekeltségeivel kapcsolatban kijelentette, ő pénzért adta el a megyei lapjait és a Borsot a Mediaworks-nek, senki nem gyakorolt rá nyomást, hogy ezt megtegye. Ugyanakkor a  TV2-t és a Rádió 1-et megtartja.

A TV2-ről szólva elmondta, neki semmi baja nincs Mészáros Lőrinccel, és cáfolta a hírt, miszerint a felcsúti milliárdos üzletember hamarosan átveszi a TV2-őt tőle:

A TV2 az én irányításom alatt van, és lesz is. Amikor megvettem, hosszú távra terveztem.

A csatorna kormánypárti irányultságáról pedig elmondta:

A TV2 az én ízlésem szerint készül, mivel én vagyok a tulajdonosa. A hírszerkesztést persze nem én csinálom, de a hírműsor irányáról egyeztettek velem, és ezt megfelelőnek tartom. Ráadásul a Tények nézettsége is erősödött az elmúlt időszakban.

A Fideszes politikusok és elemzők által gyakran hangoztatott baloldali, kormánykritikus mdiatúlsúly kapcsán Andy Vajna megjegyezte, szerinte „a jobb- és baloldali média nagyjából partiban van egymással”.

Mai nap hírei

Rendkívül súlyos a helyzet a kórházakban, egyre többen vannak intenzív osztályon

168.hu2 órája

„Átlagos panelház” előtt fotózkodott Jakab Péter

hirado.hu3 órája

Kálmán Olga nőnapi posztjában Varga Juditot vonta kérdőre, de Budai Gyula résen volt és megrendszabályozta

444.hu4 órája

Kemény kritika: „Harry és Meghan interjúja hitvány, öncélú badarság volt”

ridikul.hu6 órája

Kétségbeejtő jóslat érkezett az oltásokról

napi.hu16 órája

Lengyel EP-képviselő: Orbán Viktor tervében rejlik a jövőnk

demokrata.hu17 órája

Vallott a Megasztár énekese: 100 milliós adósságom van

femcafe.hu19 órája

Szlovákiában megint belerúgtak a magyarokba

vasarnap.hu20 órája