Akár január végén elkezdhetik a 60 év feletti magyarok beoltását

Startlap - Startlap
Csütörtökön elindult hazai oltási terv második köre, az eddigi tapasztalatok alapján hamar sorra kerülhetnek az idősek. Esti hírösszefoglaló.

Akár január végén elkezdhetik a 60 év feletti magyarok beoltását

Csütörtökön elindult hazai oltási terv második köre, amelynek során a szociális ellátásban részesülők, illetve a területen dolgozók kapják meg a vakcinát. Az eddigi tapasztalatok alapján arra következtethetünk, hogy az idősek hamar sorra fognak kerülni. Hogyan lehetséges ez? Erről szól ez a cikk.

Csütörtökön meghalt egy magyar katona a déli határszakaszon

A Zsaruellátó értesülései szerint az ügyet vizsgálják. Bővebben.

A kormány úgy jelölte ki a rendelőket oltópontnak, hogy csak utólag kérdezte meg a háziorvosokat

A Háziorvosok Online Szervezete szerint nincs igaza Müller Cecíliának, a rendelőik többsége nem megfelelő a vakcinák beadására. Ezt azonban nem lesz egyszerű közölniük a kormánnyal. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A Dunántúlon már havazik: képeken a hólepte zalai táj

Már épülnek a hóemberek. A sokak által nagyon várt hóesés elvileg péntek estig tartÍme a képek és a havazással kapcsolatos rövid távú előrejelzés.

A kép illusztráció. (Fotó: Laurence Griffiths/Getty Images)

Később sem enyhül a idő, igazi téli napok várhatók, a jövő hét második felében beköszönt a kemény hideg. A hosszabb távú, részletes időjárás-jelentés itt található.

Videón az új busz, ami már a magyar utakon hasít

Budapesten és Debrecen környékén bárki belefuthat a Mercedes-Benz és a debreceni Inter Traction Electrics közös járművébe, amely különleges fényezést kapott. Ebben a cikkben egy csomó érdekességet olvashatsz a buszról, és videón is megnézheted menet közben.

Változásokat jelentett be a Magyar Posta a Brexit miatt

Több okból is szomorkodni fognak azok, akik Magyarország és Nagy-Britannia, illetve Észak-Írország között szeretnének árut küldeni vagy fogadni, tehát például webshopból rendelnének. A posta egyéb, nem a Brexithez köthető újdonságot is közölt. További információkért kattints ide.

Folytatódik a felújítás, módosul a buszos pótlás rendje a 3-as metró vonalán

A Budapesti Közlekedési Központ pénteken jelezte, hogy a januári hétvégékre megváltozik a forgalmi rend az Újpest és Kőbánya között közlekedő kék metrón. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Változás az autópálya-matricák árusításában

Januártól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) mobil ellenőrzési egységeinek irodáiban is lehet majd autópálya-matricákat vásárolni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Húsz év után új logóval kezdi az évet a Burger King

Fotó: Naomi Baker/Getty Images

Búcsút mondhatunk az 1999 óta jól ismert logónak, egy retro változatra cserélik le a jól ismert márkajelzést. Milyen volt a régi, és milyen lett az új verzió? Katt ide a fotókért és a további részletekért.

Ez is érdekelhet

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról

képcím

Koronavírus itthon: ismét nőtt az új fertőzöttek száma

képcím

Biden: Putyin bevonul Ukrajnába, de "keserves árat fizet majd...