219 millió forint jött össze a tüntetésen indított adománygyűjtésen

Startlap - Startlap
Az alig egy hét alatt összegyűlt összeggel a szakellátásból kikerült fiatalok lakhatásához járulnak hozzá.

“Összegyűjtöttük, leszámoltuk, bevittük a bankba. Egy dolog maradt: hálásan köszönjük nektek!”  – írja csütörtöki Facebook-bejegyzésében Osváth Zsolt azzal kapcsolatban, hogy összesen 219 206 539 forint jött össze a szakellátásból kikerült fiatalok lakhatásának elősegítésére, a pénteki tüntetésen indított gyűjtésen.

Osváth a posztban megjegyzi, az adományozók megmutatták, hogy mekkora ereje van az összefogásnak.

“A bankszámlaszám nem szűnik meg, ahogy az érzés sem, amit ezzel okoztatok, amivel töltődünk azóta is!” – írja a tartalomgyártó.

Gulyás Márton a Hősök terén pénteken, kilenc tartalomgyártó szervezésében megtartott tüntetés zárásaként adott hírt arról, hogy az Utcáról Lakásba Egyesület egy jelenleg hajléktalan, bántalmazott gyermek részére szeretne 25 millió forintot összegyűjteni, hogy megkapja a segítséget, amit az állam nem adott meg neki.

A gyerekotthonokban élő és onnan kikerülő fiatalok nehéz sorsa a kegyelmi botrány kirobbanását követően került reflektorfénybe. Mint beszámoltunk róla, febrár 16-án “Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel kilenc tartalomgyártó hatalmas tüntetést szervezett a Hősök terére. A szervezők közleményükben azt írták, civilként fontosnak tartják, hogy felemeljék a hangjukat “az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”.

Magyarországon az elmúlt években számos sikeres adománygyűjtés történt, valamint jelenleg is zajlanak ilyen támogatói kezdeményezések. Aki kisebb-nagyobb pénzösszeggel segíteni szeretne a rászorulókon, az például az Adjukossze.hu online adománygyűjtő platformon is megteheti.

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Már 141 milliónál jár a pénteki tüntetésen indított...

képcím

Több állami gondozottat megkéselt egy férfi egy lengyelországi...

képcím

Videón, ahogy olvasóink adományai célba érnek a Budaörsi...