AB: A nincstelenségre, a hajléktalanságra senkinek nincs joga

Tarlós Istvánék érdekesen reagáltak Kálmán Olga főpolgármesteri jelölésére, az egyik búvár annyira kimerült, hogy egy holttestet ölelve pihent meg a Hableány roncsa mellett, Oroszországban egyik napról a másikra elloptak egy 56 tonnás hidat. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-06 17:51

Hajléktalan férfi ül viskója előtt Budapesten 2017. március 8-án. (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Az Alkotmánybíróság szerint a hajléktalanok kriminalizálása nem ütközik az Alaptörvénybe

Az Alaptörvény értékrendje szerint a nincstelenségre, a hajléktalanságra senkinek nincs joga, ez az állapot nem az emberi méltósághoz való jog része

– olvasható az Alkotmánybíróság (AB) többségi határozatában, melyben megállapították, hogy a hajléktalanok törvényi üldözése nem alkotmányellenes. A testület körmönfont indoklásának a fenti mondat csak egy apró részlete, ha érdekel, hogyan vezették le döntésüket a bírák, akkor erre a cikkre kattints. A határozattal nem minden alkotmánybíró ért egyet. A cikkben az ő különvéleményükbe, valamint a civilek álláspontjába is betekintést nyerhetsz. 

Szűkszavúan, mégis beszédesen reagáltak Tarlósék Kálmán Olga jelölésére

Nagyon úgy néz ki, hogy valódi versengés lesz az ellenzéki előválasztáson, ugyanis a Demokratikus Koalíció támogatásával Kálmán Olga indul budapest főpolgármesteri posztjáért. Mindezt Dobrev Klára közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján. A jelölésről részletesen itt olvashatsz, ahol azt is megtudhatod, mit fűzött hozzá a bejelentéshez Kálmán Olga. A hírről hamar megkérdezték Tarlós Istvánt, illetve sajtófőnökét is: roppant rövid, de annál beszédesebb reakciójukat itt találod.

Hajóbaleset: az egyik búvár annyira kimerült, hogy egy holttestet ölelve pihent meg a folyó mélyén, újabb áldozatok kerültek elő, a Viking kapitánya adatokat törölt a telefonjáról

A nyomozás adatai szerint a Viking Sigyn ukrán kapitánya a múlt szerdai hajóbaleset után adatokat törölt telefonjáról, és az is bizonyossá vált, hogy áprilisban már Hollandiában is okozott egy balesetet. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Kotrógép egy hajón az elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 6-án.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az előkerült áldozatok száma kettővel növekedhetett: erről itt és itt találsz részletes információkat. Mindeközben a búvároknak elképesztő nehézségekkel kell megküzdeniük, amelyről ide kattintvaolvashatod el Nyíri Iván, a Búvár Szakszövetség elnökének beszámolóját. Egyikük annyira összetört, hogy a Duna fenekén egy holttestet átölelve pihent.

Egy egész hidat loptak el Oroszországban fémtolvajok

Parádés bűnügyről számoltak be a finn határhoz közeli oroszországi Murmanszk városából: az Umba folyó fölül napról a másikra nyomtalanul eltűnt egy 23 méter hosszú, 56 tonnás vasúti híd. Bónusz érdekesség, hogy a vasúti társaság nem tudja, kié a híd. Az első hallásra zavaros történetet a következő cikkben bogozzák ki.

Élőlánccal akadályozzák a székelyek, hogy felszenteljék a papok az úzvölgyi katonatemető román parcelláját

Élőlánccal próbálják megakadályozni székelyföldi elöljárók, hogy a dormánfalvai polgármesteri hivatal papokkal felszenteltesse az úzvölgyi katonatemetőben kialakított román parcellát és emlékművet. Az áprilisban kezdődött, és mostanra pattanásig feszült helyzetet részletesen megismerheted ebből a cikkből.

Elmagyarázta a mozdonyvezető, hogy miért hagyta ott a vonatot a fővágány közepén

Vasárnap a MÁV egyik mozdonyvezetője összeveszett egy kollégájával azon, hogy ki vezessen egy ritka mozdonyt, majd ezt követően bezárkózott a vezetőfülkébe. Miután másnap arról értesült, hogy kirúgják, egyszerűen fogta magát, és félúton otthagyta a vonatot a fővágányon, amit aztán kerülgethetett a többi szerelvény. Szerencsére megtalálták a számos kérdést felvető, vígjátékba illő történet főszereplőjét, Jánost, aki elmagyarázta a dolgokat.

Kerekasztalt alakítanak az ellenzéki EP-képviselők

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője megérkezik az európai parlamenti választásra a fõváros II. kerületében az Újlaki Általános Iskolához 2019. május 26-án. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Csütörtökön élő Facebook-videóban jelentette be az MSZP-s Ujhelyi István és a momentumos Cseh Katalin, hogy kerekasztalt alakítanak magyar ellenzéki képviselők. Ha érdekel, hogy pontosan kikről van szó, illetve mire lesz jó az együttműködés, akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe.

Meghalt a börtönben Szita Bence gyilkosa

A 11 éves Szita Bencét 2012. október 29-én az nelevőapja barátnőjének megbízásából két hajléktalan gyilkolta meg. A sajtóértesülések szerint a kegyetlen emberölésnek egyik elkövetője a közelmúltban a börtönben meghalt.

Mai nap hírei

Amit a pálinkafogyasztásról tudni érdemes

agroinform.hu3 órája

Ha most elaludtál, milliókkal fogsz a sorban várakozni

transpack.hu3 órája

Kulka János: „Felmentem az égbe”

eletforma.hu4 órája

Háromezer felett az új fertőzöttek száma

demokrata.hu6 órája

Alkoholista, véreskezű diktátor vagy polgárháborús hős?

igenyesferfi.hu8 órája

A Galaxy S20 FE, iPhone 12, iPhone 11 és OnePlus 8T összehasonlítás

gsmring.hu8 órája

Dr. Gyurkó Szilvi: „Az életem akkor kezdődött, amikor anyám meghalt” – Csupa szeretetből hallgatott mérgező gyerekkori mondataink

wmn.hu9 órája

Mi történik a testeddel, ha egyáltalán nem hordasz bugyit?

joy.hu11 órája