Kiemelt Hírek 2018. július 25.

A tűz több magyar előtt is elzárta a kiutat Görögországból

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 25.
A magyar konzulátus aggódik az emberek testi épségéért, de áldozatokról egyelőre nincs tudomása.

Már több mint 70 halálos áldozatot követelt a Görögországban pusztító tűzvész, és legalább 150 sérültről számoltak be a hatóságok. Az Athéntól 30 kilométerre található Matin erdőtűz ütött ki hétfőn, egyes források szerint elképzelhető, hogy szándékos gyújtogatás történt. Sokan a tengerbe menekültek, a halászok, a parti őrség és a nyaralók több mint 700 embert menekítettek ki a strandokról kis csónakokkal.

A tűz senki sem kímélt, több magyar is Görögországban rekedt a katasztrófa miatt – írja a blikk.hu.

„Az erdőtűzzel kapcsolatos hírek rettenetesen letörték a görögöket, mivel ekkora katasztrófára már rég volt példa az országban – mondta Györgypál Levente, aki édesanyjával ment nyaralni Athénba. – Az egyik görög-magyar ismerősöm közvetlenül is érintett az ügyben, neki például a tizenkét éves lánya épp Attikában volt a tűz elterjedésekor. Rögtön kocsiba is ült, hogy megbizonyosodjon arról, a gyermek jól van.”

Fotó: MTI/EPA/Vaszilisz Pszomasz

A magyar nagykövetség egyik munkatársa segített neki végül, és kiderült, gyermeke jól van.

Egy másik magyar család is szerencsétlenül járt, az Olimpia Odos autópálya elején ragadt éjszakára, végül visszatértek a szállásra.

A magyar konzulátus magyar áldozatról, sérültről nem tud, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy Rafina, Mati, Nea Voucasz és Nea Makri településeket kerülje el mindenki, ha pedig a szállás közelében tűz üt ki, követni kell az evakuálási tervet és a katasztrófavédelem utasításai.

Keresés az oldalon