A több mint tíz éve irreálisan alacsonyra fagyasztott nyugdíjminimum miatt nem nyugdíjasok százezrei veszítenek pénzt

Startlap - Startlap
A legújabb szabály értelmében a nyugdíjminimum örökre 28500 forint marad, ami nem csupán a nyugdíjasok zsebét érinti kínosan. Reggeli hírösszefoglaló.

A több mint tíz éve irreálisan alacsonyra fagyasztott nyugdíjminimum miatt nem nyugdíjasok százezrei veszítenek pénzt

28500 forint: az évente érkező rendeleteknek köszönhetően 2008 január elseje óta ennyi az öregségi nyugdíj legkisebb összege. A legújabb szabály értelmében ezentúl már nem is számít a dátum, egyszerűen örökre bebetonozták ezt a bámulatosan alacsony juttatást. Mi a szerepe a nyugdíjmimumnak, miért nem emelik, és hogyan lehetséges, hogy nem csupán a nyugdíjasok zsebe bánja mindezt? Erről szól ez a cikk.

Novák Hunor élesben tesztelte, hogyan működik az orvosok oltása: nem jól

A népszerű gyermekorvoson túl a Népszava és a Magyar Orvosi Kamara is vizsgálta a témát, mindannyian ugyanarra a következtesére jutva, a gyászos beszámolók rendkívüli szervezetlenségről szólnak. Pedig Orbán Viktor azt mondta, ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, akkor erre is képesek lennénk. Bővebben.

Magyar virulógus a koronavírus mutációjáról: Biztos vagyok benne, hogy már itt van nálunk is

Rusvai Miklós a Blikknek nyilatkozott a minden eddiginél agresszívabban terjedő új vírustörzsről, ami miatt hétőn lezárták egész Nagy-Britanniát. További információkért kattints ide.

Kiderült, hol épülhet meg a kínai egyetem Budapesten

A kormány több száz millió forintért vásárolt telkeket a Fudan Egyetem első európai campusa számára – írja a Népszava. Bővebben.

Kárász Róbert saját műsorában azt a minisztériumot dicsérte egekig, ahonnan milliókat kapott az alapítványa

MTI Fotó: Mohai Balázs

A komoly közpénzekkel kitömött Ezer Lámpás Éjszakája az Eltűnt Gyermekek felkutatásért Alapítványról van szó, amelynek hírhedt költekezését jól illusztrálja az a tény, hogy csak lufikra 2018-ban 4,5 millió forintot költöttek el, és amúgy olyan gyerekeket kerestek, akik nem is tűntek el. Innen nézve az, amit Kásler Miklóstól kaptak, csak aprópénz, de Kárász Róbert legalább megdolgozott a támogatásért, a Kunetz Zsombor ismert egészségügyi szakértővel készítet különös interjú során legalábbis mindenképp. Részletek itt.

1200 milliárdért újulhat meg az elővárosi közlekedés, miközben Budapesten lerohad a tömegközlekedés

Könnyen lehet, hogy tíz év múlva a fővárosi elővárosi vasúti hálózatot még a világ leggazdagabb országai is megirigyelhetik. Egyetlen probléma lesz csak: amikor a vonatokról át kell szállni a budapesti közlekedési eszközökre. Hiába adja a teljes utasszállítási teljesítmény mintegy ötödét a fővárosi közösségi közlekedés, míg másutt öntik a (főleg uniós) százmilliárdokat, azokra a fejlesztésekre valahogy pont nincs állami forrás, amelyeket a fővárosi önkormányzat valósítana meg. Erre a linkre kattintva egy alapos, látványos illusztrációkkal tűzdelt írást találsz a kérdésről.

Belerondított a világörökségbe a Rogán-kötvényes vállalkozó, most már papír is van róla

A Várkert rakpart 17. szám alatti társasház tetején, amelynek a teraszáról ahonnan egykor a csillagász-matematikus báró taktaharkányi Harkányi Béla vizsgálhatta az égitesteket és az egyedülálló dunai panorámát, hirtelen kinőtt egy emelet a társasház lakóinak tiltakozása ellenére. Nemcsak az érintett épület, hanem a befektető személye is kifejezetten izgalmas. Az építkező ABC Kft. egyébként komoly kormányzati hátszéllel, százmilliós állami hitellel megtolva munkálkodik. A folytatásért ide kell kattintani.

A kínaiak nem adnak vízumot a koronavírus eredetét vizsgáló WHO-szakembereknek

Fotó: Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hónapokon át tárgyalt Pekinggel, mire decemberben sikerült megállapodniuk egy tízfős delegáció érkezéséről. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Még a legmelegebb órákban se nagyon megy a hőmérséklet fagypont fölé

Egy mediterrán ciklon hatására lehűlés tapasztalható, a hétvégén már több helyen napközben is fagyhat. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Önkormányzati választás: mérlegeli az indulást a fővárosban...

képcím

Ki kellett üríteni egy budapesti iskolát - tíz mentőautót...

képcím

Első fotók a csütörtök esti tragikus budapesti balesetről