'A szívünk szakad meg a kicsikért' - a hétéves Levi és a hatéves Barna 6 hónap alatt elvesztette mindkét szülőjét

Most a nagyszülők nevelik a gyerekeket, akik közül az egyik egy súlyos neurológiai betegségben szenved.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-14 12:39

Fotó: iStock

Levente és Barnabás édesanyja tavaly nyáron hunyt el, majd a testvérpár fél évvel később édesapját is örökre elvesztette – írja a Blikk. Jelenleg a gyerekeket az apai nagyszülők gondozzák, akik Szentgotthárdról a család Pátyi otthonába költöztek. 

 

Rengeteg minden szakadt a nyakunkba. Barni Pátyon jár oviba, Levike viszont a 11. kerületben kap speciális fejlesztést. Mi mindennap visszük és hozzuk a fővárosból, közben felvesszük a kisebbet, és persze, a gyámságot és az egyéb hivatali ügyeket intézzük. 

– magyarázta a nagyapa, Miklós. A gyermekek édesanyját, Viktóriát 36 éves korában mellrák vitte el, majd hat hónapra rá férje holtan esett össze. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy a nagyobbik fiúnak speciális fejlesztésre van szüksége: egy ritka neurológiai betegség, a Dravet-szindróma miatt hétéves kora ellenére egy 10-12 hónapos gyermek szintjén vannak mentális képességei, továbbá mozgásában is korlátozott. A családnak többen segítenek, de másoktól is szívesen fogadnak felajánlásokat, mivel a két nyugdíjas számára roppant megterheléssel jár a gyermekek ellátása.

 

A szívünk szakad meg a kicsikért: éppen csak ,,elfogadták”, hogy az anyukájuk az angyalokhoz költözött, most azt is el kellett nekik magyarázni, hogy az apukájuk is az anyukájuk után ment, és nem jön vissza többé. (…) Levike a betegsége miatt állandó felügyeletre szorul, pelenkázni kell. Neki a legnagyobb szüksége a törlőkendőre van, illetve papír- és írószerekre. Barnabás nagyon szeret legózni, neki szívesen fogadunk akár használt vagy hiányos készletet is, valamint készségfejlesztő könyveket, játékokat 

– fejtette ki a gyermekek nagybátyja. A családot Csendes Miklós számlaszámán lehet támogatni: 11773470–60313353, OTP Bank.

Címkék:

árva gyerekek Páty

Hozzászólások