Most dől el, hogy a kormány valóban lemond-e a Norvég Alap tízmilliárdjairól a civilek miatt

Startlap - Startlap
A magyar kormány képviselőinek hét hónap alatt nem sikerült megállapodni az EGT- és a Norvég Alap donorjaival, hogy ki legyen a 77 milliárdos támogatás civil pályázatainak lebonyolítója. Pedig a legtöbb pénzt éppen a minisztériumi alkalmazottak várják. Délelőtti hírösszefoglaló.

Most dől el, hogy a kormány valóban lemond-e a Norvég Alap tízmilliárdjairól a civilek miatt

Fotó MTIMiniszterelnöki SajtóirodaBenko Vivien Cher

A magyar kormány képviselőinek hét hónap alatt nem sikerült megállapodni az EGT- és a Norvég Alap donorjaival, hogy ki legyen a 77 milliárdos támogatás civil pályázatainak lebonyolítója. Pedig a legtöbb pénzt sok hónapnyi előkészítő munka után éppen a minisztériumi alkalmazottak várják, nem a civil szervezetek. Bővebben.

Haraszti Miklós: Él a III/III, a Fidesz a saját társadalma ellen használja a titkosszolgálatokat

Kádár idején még volt esély elbújni, a teljes megfigyelés lehetetlen volt, Orbán Viktor Magyarországán azonban “minden adat digitálisan hozzáférhető, és hozzá is férnek”. Az egykori politikus nem mulasztja el felidézni azt, amikor a Dunagate idején a Belügyminisztériumnál ketten szónokoltak, és Orbán még “megengedhetetlennek tartotta a politikai megfigyeléseket”. . Részletek itt.

A NER-es építőipari cégek tulajdonosai kétszer annyi pénzhez jutottak, mint a náluk dolgozó 3700 alkalmazott összesen

Miközben a nem kormányközeli magyar és a külföldi cégekből az alkalmazottaknak jutott több jövedelem, addig a kabinethez közeli vállalatoknál a tulajdonosoknak osztalékként, méghozzá több mint másfélszeres szorzóval. Itt egy munkavállaló 4,5-ször annyi profitot termel, mint a külföldi tulajdonban lévő nagyvállalatoknál. Felülmúlhatatlan hatékonyság? Nem, járadékvadászat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Letartóztatták a Pest Megyei Kormányhivatal több munkatársát

Az építésügyi és örökségvédelmi osztály dolgozói, köztük egy vezető beosztású tisztségviselő érintett az ügyben, amelyről ebben a cikkben olvashatod a Központi Nyomozó Főügyészség beszámolóját. A hivatal több jelentős állami beruházás engedélyezési eljárásában vesz részt.

Megszólalt a közteres, akit vasárnap elütöttek Óbudán: “50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért”

A kép illusztráció Fotó MTIKomka Péter

A fekete Audi sofőrjének nem tetszett, hogy igazoltatni akarják. Mi történt? Innen kiderül.

Kiderült, hány gyermekből lett árva a koronavírus miatt

A londoni Imperial College kutatócsoportja a The Lancetben tette közzé tanulmányát a járvány jelentős, eddig kevés figyelmet kapott következményéről. További információkért katt ide.

30-60 percet utaznak a súlyos sérültekkel a mentősök a Zalaegerszegen felmondott traumatológusok miatt

Egy jelentős béremelés után támasztottak teljesíthetetlen követeléseket a Zala Megyei Szent Rafael Kórház traumatológiai osztályának orvosai – állítja a minisztérium. Bővebben.

Rekordösszegű állami támogatást ad a kormány az Iváncsán épülő gigantikus dél-koreai akkumulátorgyárnak

Szijjártó Péter már a projekt bejelentésekor jelezte, hogy minden idők legnagyobb egyszeri beruházási támogatását fogják kiosztani az óriásgyárnak. A kormány azóta sem árulta el, mit jelent ez pontosan, de a német sajtó megírta. Részletek itt.

Koronavírus itthon: nincs új áldozat

Fotó MTIRosta Tibor

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák a fertőzöttekről, az elhunytakról és a beoltottakról szóló legfontosabb adatokkal erre a linkre kattintva találhatók.

Néhány nap pihenőt kapunk az újabb kánikula előtt

Hétvégéig a szokásosnál hűvösebb idő lesz jellemző, de még vasárnap sem melegszik fel a hőmérséklet az elmúlt hetekben szokásossá vált 40 fok közeli szintekig. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...