A szaktárca szerint elég 20 fok télen a tantermekbe

Startlap - Startlap
A Belügyminisztérium úgy véli, elég a jogszabályi minimumra felfűteni az iskolákat, a PDSZ szerint a fűtésen való spórolás miatt több intézmény online oktatásra állhat át. Délelőtti hírösszefoglaló.

A szaktárca szerint elég 20 fok télen a tantermekbe

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár a feljelentéseiről közismert Tényi István megkeresésére árulta el, milyen szabályok várhatók a fűtést illetően a tanintézményekben. Az államtitkár válasza nem áll szemben a jogszabályi minimummal, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyanakkor “cinikusnak” és “rosszindulatúnak” nevezte a döntést. Részletek.

Megszólalt a Kúria az elnök feleségének kínos kinevezéséről

Össze nem függő események összekapcsolt bemutatása érdekes lehet, de valós nem

– írja közleményében a Kúria; ugyan a Kúria-elnök felesége, Kovács Helga Mariann a bírák voksainak felét sem tudta megszerezni, mégis ő lett a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégiumának tanácselnöke. A Kúria ezzel kapcsolatban adta ki a közleményt, amely nemzetközi szinten is roppant rosszul érintheti a kormányt. Az esetről és annak fejleményeiről itt írnak.

Egyre keményebb meccset kell vívniuk Orbánéknak az EU-pénzekért

Askin Kiyagan/Anadolu Agency via Getty Images

Fontos dátum közeleg a magyar kormány számára: az Európai Bizottság augusztus 22-éig adott határidőt arra, hogy reagáljanak a jogállami mechanizmussal kapcsolatos kritikákra. Az Orbán-kormány jelenleg két másik fontos ügyben tárgyal Brüsszelben, a hétéves költségvetésből származó pénzekről, valamint a helyreállítási alapnak a pénzeiről. A tárgyalások a hétéves költségvetést illetően haladnak a legjobban, a másik két téma azonban jóval keményebb dió lesz. Bővebben.

Luxuscikk lehet a szőlőből is

Az előrejelzések akár 20 százalékos drágulás várható a tavalyi árakhoz képest, amelynek egyik oka az egész Európára jellemző nem túl jó termés. Ennek köszönhetően többéves összevetésben is kimondottan alacsony borkészlettel számolhatunk. További információkért katt ide.

Olaf Scholz nem tiltaná ki az oroszokat Európából

Fontos megértenünk, hogy rengetegen menekülnek Oroszországból, mert nem értenek egyet a rendszerrel

– jelentette ki a német kancellár, aki elutasította az ötletet, amely szerint az uniónak fel kell függesztenie az orosz turistavízumok kiadását. Az orosz vízumok kérdése az uniós külügyminiszterek augusztusi találkozókán is téma lehet. Bővebben.

A cukorbetegeket és az ételérzékenyeket sújtja leginkább az élelmiszerek árrobbanása

A diagnosztizált betegek speciális diétájukat nem valószínű, hogy felfüggesztik, ugyanakkor a növekvő árak miatt kevesebben fordulnak majd orvoshoz betegségükkel – véli a dietetikus. Márpedig azok az emberek, akik orvosi megfontolásból követtek különleges étrendet, már a rendkívüli inflációt megelőzően is kénytelenek voltak drágább termékekhez nyúlni. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Fél év alatt nem történt gyanúsítotti kihallgatás a Deák téri biztonsági őrök halála ügyében

A Megoldás Mozgalom aláírásgyűjtő sátrában idén februárban hunyt el egy 21 és egy 26 éves biztonsági őr szén-monoxid mérgezésben. A rendőrség elárulta, hol tart a nyomozás.

Újra elkezdődött a nyomozás Babicsek Bernát halála ügyében

MTI Fotó: Nyikos Péter

A januárban meghalt színész családja azt szeretné bebizonyítani, hogy szabályszegés történt, amikor a helyszínre érkező járőr nem hívott segítséget. Babicsek Bernát édesanyja azt mondja, egyetlen célja, hogy a hatóságok is elismerjék, a fia életét meg lehetett volna menteni. Részletek.

“Mindannyian az elszenvedői lehetünk az új rendszernek”

Állami támogatás a 70 milliós luxuskocsit vásárlónak? Mi volna a jó megoldás a zöld rendszámokkal? Hogyan kéne a használt autókat adóztatni? Mennyit keres az általa legjobbnak tartott, százmilliós Aston Martinokon? Az egyik legnagyobb magyar autóforgalmazó guruval, Gablini Gáborral beszélgettek. Interjú.

Pénteken tetőzik a kánikula

Országszerte visszatér a hőség, pénteken már negyven fokot is mérhetünk. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: MTI/Kátai Edit)

Ez is érdekelhet

képcím

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán...

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Szombattól emelkedik a gáz lakossági piaci ára