Kiemelt Hírek 2018. június 17.

A ronda sportcipő lesz a nyár slágere

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 17.
Attól még, hogy valami nem annyira szép, simán lehet divatos és népszerű.

Aki még nem tudná: menő lett a ronda sportcipő.

Ha a Google keresőbe beütjük a „ronda edzőcipő” vagy „ugly sneakers” kifejezéseket, elég sok találatunk lesz ahhoz, hogy elhiggyük: ez a nyár róluk fog szólni. Már a divatmagazinok oldalain is megjelentek, és az insta-influencerek is felfigyeltek rá.  Ahogy az olasz Vogue írta: eljött a rettenetes edzőcipők ideje.

Alig kezdődött el a nyár, a celebek és divatbloggerek nem győznek furcsábbnál furcsább, bumfordi és „öreges” fatercipőkben mutatkozni.

A trend egyre népszerűbb. Csak pár percet vesz igénybe, hogy végigpörgessük a közösségimédia-oldalak híreit: Bella Hadid, Kendall Jenner és Kim Kardashian ledobták a tűsarkút, és formátlan, húsz évvel ezelőtti divatot idéző lábbelit viselve próbálják felhívni a figyelmet saját magukra. Mintha az 1997-es Air Max vagy az Adidas 1998-ban bemutatott EQT Solutionja tért volna vissza.

A látszat ne tévesszen meg: csak azért, mert valami nem néz ki jól, egyáltalán nem biztos, hogy nem is drága. A legkedveltebb darabokat a Baleciaganál, a Chanelnél és a Louis Vuittonnál lehet megvásárolni.

#chaussuresderando #thekooples #balenciawho

A post shared by Emily Bnz (@emilybnz) on

Az áruk 1000 dollár fölött kezdődik, azaz átszámítva több, mint negyedmillió forintért lehet hozzájuk jutni.

A Louis Vuitton Archlight nevű edzőcipője csillagászati ára ellenére máris kultikus darabbá vált, a cég a New York-i Sohóban található üzletében ennek van a legnagyobb sikere.

Tavaly nyáron a zokni-szandál kombó visszatérte sokkolta a kifinomult ízlésűeket, idén az apucipő. Mi jöhet jövőre? Holdjáró csizma vagy faklumpa?

 

Keresés az oldalon