A román külügyminisztérium visszaszólt Novák Katalinnak

Startlap - Startlap
A köztársasági elnök egy Facebook-bejegyzésben írta, hogy kiemelt feladatnak tekinti az összmagyarság képviseletét. Heti hírösszefoglaló.

Nem tetszett a román külügyminisztériumnak Novák Katalin Facebook-bejegyzése, közleményben reagáltak rá

Ötödszörre választották Magyarország miniszterelnökévé Orbán Viktort

Áder János köztársasági elnök május 2-i javaslata alapján az országgyűlési képviselők hétfő délután megválasztották a Fidesz elnökét miniszterelnöknek. További információkért katt ide.

Várkonyi Andreától Ákosig a fél magyar elit felvonult Orbán beiktatásán

Orbán Viktor hétfőn ötödik alkalommal tehette le a parlamentben miniszterelnöki esküjét, amelynek során ezúttal már nem is négy, hanem nyolc évre hirdette meg programját. A jeles eseményen a NER apraja-nagyja jelen volt, a teljes Orbán-rokonság, de még a ritkán látott Habony Árpád is megvillantotta magát. Galéria.

Alaposan átszabnák Matolcsyék a nyugdíjrendszert

A nemzet bank felülvizsgálná a többi között a nyugdíjszámítás módját, a nyugdíjkorhatárt, a nyugdíjbónuszt, elismertetné a gyermekvállalást a nyugdíjban, és ösztönözné a nyugdíj-megtakarítást. Részletek.

A kormány április végén döntött a vártnál magasabb infláció miatti újabb soron kívüli nyugdíjemelésről. Kiderült, hogy a növelés mértékének kiszámítása félreérthető – ebből a cikkből ugyanakkor megtudhatod, hány százalékot ér el az összes nyugdíjemelés júliusra.

“Gyurcsány Ferenc eltávolította önt ebből a csoportból” – így nézett ki belülről az ellenzéki kampány összeomlása

A Direkt36 tényfeltáró csapata másfél hónapon át munkálkodott azon, hogy feltárja az ellenzéki összefogás rövidke életének eseményeit a színfalak mögül. Habár a rendkívüli erőforrásokkal gazdálkodó kormánypárttal szemben eleve jelentős hátránnyal indultak, az azóta elkészült több tucat interjúból az derül ki, hogy a tragikus vereséget saját belső konfliktusaik, a rivalizálások, illetve Márki-Zay és több más vezető hiányosságai eleve kódoltákBővebben.

Kövér László: Az Európai Unió egy lehetetlen küldetés

A Fidesz győzelmét kárörömmel vegyesen üdvözölte, az orosz-ukrán háború valójában az USA és Kína háborúja, az EU vezetőinek és a Momentum képviselőinek szellemi színvonala és erkölcsei pedig nem érik el a házelnök mércéjét. Mindezt a Bayer Show legfrissebb adásából tudtuk meg Kövér Lászlótól. Bővebben.

Brit hírszerzés: szétesett az orosz katonai parancsnokság

Oroszország több ezer csecsen harcost vethetett be Mariupolban és a Luhanszk régióban, ami a brit védelmi minisztérium szerint aláhúzza az orosz hadsereg “jelentős erőforrás-problémáit”. Részletek.

A sok nyelvet beszélő sokdiplomástól a kétkezi munkásokig mindenki bekerült az Országgyűlésbe

Az újonnan felállt parlament képviselőinek adatlapja alapján végignézték, milyen változatos háttérrel rendelkeznek az Országgyűlés új tagjai. Van dízelmozdony-szerelő, víz- és gázszerelő, akad lelkész is, a nyelvi rekordot a beszélt nyelvek számát tekintve Vadai Ágnes tartja, de különleges nyelveken is beszélnek páran, és tele vannak doktorokkal. Bővebben.

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham esetén életet ment

A számítások szerint mintegy 40 ezer ember érintett, akiknek támogatás híján évi 50 ezer forintos kiadást jelentene az adrenalin-autoinjektorok beszerzése. A mogyoróérzékenység okozta anafilaxiás sokkban Újpesten elhunyt hétéves kisfiú halálának nyomán szülői kezdeményezésre megalakult Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület egy szakmai szervezettel együttműködésben elérte, hogy az adrenalin-autoinjektorok TB-támogatottak legyenek. A civilek további lépéseket sürgetnek, elsőként a kívülről behozott élelmiszerek kitiltását az óvodai és iskolai környezetből, illetve központi eljárásrendetBővebben.

 

Címlapkép: Novák Katalin / Facebook

Ez is érdekelhet

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...

képcím

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort, három fő témáról tárgyaltak

képcím

Használt autót is lehet kapni annyiért, amennyiért...