A római magyar nagykövetség Olaszország elhagyására szólította fel a magyarokat

Startlap - Startlap
Mindeközben Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy az egész országra kiterjesztik a koronavírus miatt elrendelt karantént. Reggeli hírösszefoglaló.

Koronavírus Olaszországban: a római magyar nagykövetség minden magyart felszólított, hogy hagyja el Olaszországot

Magyarország római nagykövetsége azt kéri az Olaszországban tartózkodó magyar állampolgároktól, hogy mielőbb hagyják el az országot. Minderről bővebben itt írunk.

A nagykövetség nem véletlenül ilyen aggodalmas: Giuseppe Conte olasz miniszterelnök bejelentette, hogy az egész országra kiterjesztik a járvány megállítását elősegítő karantént. Az olaszországi helyzetről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Koronavírus Magyarországon: drasztikus intézkedéseket hoztak a bankok, 8 milliárdot biztosít a kormány a védekezésre

A magyarországi bankok egyre nagyobb hányada vezetett be különféle intézkedéseket a koronavírus miatt. A Magyar Bankszövetég 13 pontos ajánlást adott ki hétfőn a teljes szektor számára javasolt rendelkezésekről. Részletek itt.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben jelezte, hogy több mint 8 milliárd forint külön forrást rendeltek el a koronavírus-elleni védekezéshez. Erről ebben a cikkben olvashatsz.

A járványtól való félelem miatt kezd kiürülni a bulinegyed, és a csúcséttermek forgalma is zuhan a magyar fővárosban. A budapesten tapasztalható állapotokról szól ez a cikk.

Koronavírus külföldön: a román oktatási intézményekben felfüggesztik a tanítást, minden Izraelbe utazóra két hét karantén vár

A bukaresti operatív törzs ülése után Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök közölte: felfüggesztik a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában. Részletek itt.

Az izraeli 13-as kereskedelmi televízió hétfő esti híradójából kiderült: hamarosan mintegy háromszázezer izraeli nem hagyhatja el otthonát. Bővebb információkért kattints ide.

Hszi Csin-ping Vuhanba látogatott: a kínai elnök egészségügyi dolgozókkal is találkozott koronavírus gócpontjaként ismert városban. A látogatásról itt írnak.

Tovább drágul a hús

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

Az elmúlt hetekben is növekedett az élő sertés ára. Mi az áremelkedés oka, és mit jelent mindez számokban kifejezve? Erről szól ez a cikk.

A Reuters szerint 200 ezer magyar munkahely szűnhet meg a következő évtizedben a robotok miatt 

Kőszárhegyi gyári életképpel indul a londoni Reuters hírügynökség cikke, amelyben arról írnak: a magyarországi, csehországi, lengyelországi gyártulajdonosok számára a versenyképesség megtartására az egyetlen út az automatizálásba való invesztálás. Vagyis az, hogy az élő munkaerőt felváltják robotokkal. Ha érdekel az írás, akkor itt folytasd az olvasást.

Öt európai állam befogadná a görög menekülttáborokban rekedt gyerekeket

Biztonságos helyre szállítják a túlzsúfolt görög menekülttáborokban tartózkodó, kísérő nélküli vagy beteg kiskorúakat. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mely országokról és hány gyermekről van szó.

Eláruljuk, melyik nap lesz a legmelegebb a héten

Egyre enyhébb időre számíthatunk a héten. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Román miniszterelnök: sosem lesz "semmilyen Székelyföld"...

képcím

Drámai csatában győzte le az olaszokat a férfi...

képcím

Nagy-Britannia: Szigorodik a bevándorlás és a munkavállalás