A rendőrséget nem igazán izgatja, hogy brutálisan végigverték a Kertész utcai kocsmák vendégeit

'Terminátorként vertek szét mindenkit a Vittula előtt, és az út másik oldalán is, konkrétan mindenkit ütöttek, akit csak értek az utcában' - mondja egy szemtanú, miközben a rendőrség szerint 'egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről'.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-02-26 14:00

Fotó: Google Maps

Az Index értesülései szerint február 21-én éjszaka két férfi gyakorlatilag végigverte a VII. kerületi Kertész utcai Vittula és Prága szórakozóhelyek környékén álló embereket. A szemtanúk megítélése szerint a férfiak valamilyen dizájnerdrog hatása alatt állhattak, és a szomszédos lakóházba menekültek, ennek ellenére a rendőrök nem keresték meg őket.

Egy olasz srácnak szabályosan leszakadt a fél arca, egy lánynak meg láttam, ahogy repülnek a fogai, miközben egy másik lánynak meg a földön rúgták a fejét. (…) Ha nem ketten vannak, hanem mondjuk öten, akkor biztosan meghal valaki. (…) Terminátorként vertek szét mindenkit a Vittula előtt, és az út másik oldalán is, konkrétan mindenkit ütöttek, akit csak értek az utcában.

– fogalmazott az egyik szemtanú. Elmondásai szerint a támadók egyike megfogta egy lány fenekét, mire a kocsma egyik vendége félrehúzta a lányt, és ekkor pattant ki a verekedés a Vittula előtt. A sértettek között nők és külföldiek is vannak. Egy másik jelenlévő úgy véli, érezni lehetett, hogy direkt keresik a bajt. Egy harmadik szemtanú azt mondta, hogy miután a Vittula előtti tömeg elfutott, vagy a földre került, a két férfi átment a szemközti Prága klubba, és ott folytatták a vérengzést. A Prága pultosa szerint a tettesek visszarugdosták a lépcsőről a vendégeket.

A lap úgy tudja, a rendőröket többen is értesítették, majd egy járőr és egy kisbusz érkezett a helyszínre 15-20 perc elteltével, és külön kérni kellett, hogy küldjenek mentőt is. A rendőrök közeledésekor a Vittula szomszédságában álló Kertész utca 4. szám alatti lakóházból egy nő rohant ki az utcára, akinek a hívására a két verekedő az épületbe menekül.

Annak kapcsán, hogy a kocsma elméletben túlerőben lévő vendégei miért nem voltak képesek megfékezni a támadókat, az egyik szemtanú elmondta: egyikükre öten ugrották rá, de ő szabályosan lerázta magáról az embereket, amíg a többi járókelő a közeli kocsmákba menekült. 

A portál felkereste az eset kapcsán a rendőrséget, akik a következőket közölték: 

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított eljárást, válaszadásunkig gyanúsított kihallgatásra nem került sor A nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánunk adni.

Az szemtanúk szerint a rendőrségi kisbusz hamar távozott, és csak járőrök maradtak a helyszínen, akik “feltűnően nem akartak semmit foglalkozni az üggyel, a józan szemtanút ki sem akarták hallgatni, ráadásul egyikük sem tudott angolul, így a szemtanúk fordítottak a sérült külföldiek nevében” – írja a portál. A rendőrök ugyan bementek a szomszédos házba is, ahova a támadók beszaladtak, de perceken belül kijöttek, és közölték: nincs elég súlyos sérült ahhoz, hogy ennél többet tegyenek, több sérültet kellene felkutatni. A két kocsmába már nem mentek le további sértetteket keresni.

 

Az Index megjegyzi, hogy pár évvel ezelőtt már történt egy nagyon hasonló eset, és akkor is ugyanabból a Kertész utcai házból jöttek ki a támadók. A lap kérdésére a ház közös képviselője elmondta, hogy a régi esetben érintett család – akit a rendőrség is ismert – már elköltözött, és az ingatlanban azóta minden a legnagyobb rendben van. A Vittula dolgozói szerint viszont rendszeresen kijönnek az épületből balhézni kétes alakok, akikről többen állítják, hogy az említett család köreihez tartoznak.

Mai nap hírei

Megszűnik jövőre a HBO GO

gsmring.hu11 órája

Kiszorítaná a külföldi élelmiszerláncokat az országból Lázár János

168ora.hu13 órája

Micsoda nő! Julia Roberts rövidnadrágban mutatta meg alakját

joy.hu13 órája

Orbán Viktor válaszolt Manfred Webernek

demokrata.hu14 órája

Megmenekül Alaszka az olajkitermeléstől?

koponyeg.hu15 órája

Viszik a laptopokat

itbusiness.hu17 órája

Egyre több fogy a magyarok egyik kedvenc húsféléjéből

agroinform.hu18 órája

Kerényi Miklós Máté nem bírta tovább, maga mögött hagyott mindent

femcafe.hu19 órája