A nem édesszájú versenyzőknek tortákkal gyűlt meg a baja a Konyhafőnök VIP-ben

Startlap - Startlap
Az előző napi balhé után a kékek megtanultak csapatként dolgozni.

A Konyhafőnök VIP középdöntőjének legutóbbi adásában a kék csapat most a sárgákkal küzdött meg, azaz Szabados Ágival, Lakatos Márkkal és Dombi Rudolffal.

Első körben a fő alapanyag a sóska volt, amivel egy húsos főételt kellett készíteniük.

A sárgák tonhalkorongot tálaltak sóskás-mandulás kéreggel a tetején. A zsűrinek tetszett a csapatmunkájuk és jó ötleteket láttak a tányéron, viszont a tonhal kissé túlkészült, ami pont a forduló konyhafőnöke, Rudi munkája volt.

A kékek kicsit tartottak az előző napi feszültség után a közös munkától, de a hamis wellingtonjukra azt mondta a zsűri, hogy ez az eddigi legjobb közös munkájuk, majdnem 100 %-os, ők nyerték meg ezt a kört.

A második fordulóban gyönyörű tortákat kellett teljes mértékben leutánozni a játékosoknak. Begi nem örült a feladatnak, mert mint mondta, nem szereti a tortákat, még a szülinapján sem szokott lenni, ráadásul még ő lett a konyhafőnök is, amit szintén szeretett volna elkerülni.

A kékek előnyként eldönthették, hogy melyik tortát akarják elkészíteni vagy hátrálhattatták a sárgákat azzal, hogy 10 percre csak egyikőjük dolgozhatott. Ez utóbbit választották, ráadásul a szerencse is kedvezett nekik, mert a legkönnyebb citromtortát tortát húzták, a sárgák viszont a legnehezebb mézes-fehércsokisat.

Külalak terén mindkét csapatnak van még hova fejlődni, a kék csapatnak a krémje ikrása lett, a sárgákét viszont úgy ítélték, hogy szépen összerakott, jó tésztájú, tökéletes krémmel, így ezt a fordulót is ők nyerték meg.

 

Fotók: RTL Klub

Ez is érdekelhet

képcím

Hol vannak a színpadról a kortárs drámák?

képcím

Csányi elárulta, egy problémát még meg kell oldani a BL-döntő...

képcím

Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő