Bajnokok Ligája: Budapesten lesz a 2026-os döntő

Startlap - Startlap
Budapesten a Puskás Arénában rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét.

Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a bejelentést követően elmondta: az UEFA döntése a magyar szövetség korábbi munkájának elismerése.

“Az UEFA a mai döntésével az MLSZ nemzetközi és rendezői munkáját ismerte el” – fogalmazott Csányi Sándor a szövetség honlapján.

Kiemelte, az európai szervezet értékelte, hogy az elmúlt években a magyar szövetség lépésről lépésre egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó események szervezése során bizonyította rátermettségét.

“A legrangosabb klublabdarúgó-mérkőzés budapesti megvalósításával az MLSZ újabb kitűzött stratégiai célját éri el. Azért fontos ez, mert a BL-döntő rendezése is hozzájárul ahhoz, hogy hazánkban folytatódjon a labdarúgás fejlődése, és tovább növekedjen a népszerűsége” – fogalmazott Csányi Sándor.

Csányi nagy sportdiplomáciai sikernek nevezte a helyszínkijelölést, de viccesen megjegyezte, hogy elcserélné a németek elleni döntetlenre a nyári Európa-bajnokságon.

“Egy problémánk volt, a magángépek érkezése és parkolása a repülőtéren. Ez még nem megoldott, de remélem, végül ez is sikerül. Ezzel együtt biztosnak tekinthető a mai döntés” – zárta szavait Csányi Sándor.

Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja arról beszélt a Kossuth Rádiónak, hogy ez a döntés óriási elismerés Magyarországnak, Budapestnek, a magyar labdarúgásnak, az MLSZ-nek és a Puskás Arénának egyaránt. A sportdiplomata egyúttal hatalmas haszonnak és nyereségnek is nevezte az esemény megrendezését.

“Kétszázezer vendégéjszakát jelentenek az előkészületek és a BL-döntő napjai, mert bizony a nézők, a sajtó munkatársai, a szponzorok és a csapatok több napot töltenek majd itt. Ez ráadásul ingyen reklámidő Magyarországnak és Budapestnek, ami pénzben megfizethetetlen lenne, hiszen ezt a mérkőzést minden kontinensen közvetítik, több mint 200 országban félmilliárdnál is többen követik majd nyomon egyidejűleg. Ha jó képet mutatunk a tévén keresztül, rengeteg további utazást fog vonzani turisták és befektetők részéről egyaránt” – mondta Fürjes.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony Gergely nyert a főpolgármester-választáson, de...

képcím

Árvíz: lezárják az alsó rakpartokat, bezárt a Műegyetem...

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz