A magyar kereszténység hetévé nyilvánítja a kormány június első hetét

Május végén érkezik Ferenc pápa.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-03-12 12:37

Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

Magyar Nemzet értesülései szerint a katolikus egyházfő június 1-i csíksomlyói látogatása és a június 7-én kezdődő búcsú közötti időszakot a magyar kereszténység hetévé nyilvánítja a kormány.

Ezzel ösztönöznék, hogy felekezetektől függetlenül minél több Kárpát-medencei magyar vegyen részt a két eseményen, kifejezve a nemzet összetartozását és az ezeréves magyar kereszténység iránti tiszteletet. Az emlékhét hivatalos meghirdetésére várhatóan március végén kerül sor, a programokról még folynak az egyeztetések a tárcák és az érintettek között.

A Szentszéki Sajtóiroda január 11-én jelezte, hogy Ferenc pápa elfogadja Románia meghívását, így május 31-től június 2-ig apostoli látogatást tesz az országban: meglátogatja Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városát, illetve a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet.

Ez utóbbi helyszínre – a magyarság talán legfontosabb búcsújáró helyére – június 1-jén helikopterrel érkezik a Szentatya. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke a pápalátogatás napját is fogadalmi búcsúnak nyilvánította, hogy ennek az eseménynek a zarándokai is eleget tehessenek az ősök fogadalmának. Aki szeretne részt venni a csíksomlyói pápalátogatáson, annak a Pontifex.ro honlapon előzetesen regisztrálnia kell.

Mai nap hírei

Ökológiai katasztrófa a Kamcsatka-félszigeten

szimpatika.hu12 órája

Az alábbi frizurákkal letagadhatsz 10 évet

joy.hu13 órája

Ezt ne tedd, ha kímélni akarod a ruháidat!

napidoktor.hu15 órája

Rekordméretű pontyot fogott egy erdélyi horgász

magro.hu16 órája

Részletes beszámolót közölt tüneteiről a fertőzött csepeli politikus

demokrata.hu17 órája

Egyetlen lélegeztetőgépet sem szerzett – esett neki Szijjártó Donald Tusknak, aki korcsnak nevezte az illiberális demokráciát

168ora.hu17 órája

Felismered a Herendiket? II: Viktória

otthonka.ezalenyeg.hu18 órája

Meghalt a Samsung elnöke

gsmring.hu19 órája