A lakosság úgy érzi, egyre többet tud megtakarítani

Startlap - Startlap
Kétéves csúcsra jutott a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások és a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott véleménye 2019 óta nem volt ilyen jó. Délelőtti hírösszefoglaló.

Getty Images

A lakosság úgy érzi, egyre többet tud megtakarítani

Kétéves csúcsra jutott a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások és a lakosság saját pénzügyi helyzetéről alkotott véleménye 2019 óta nem volt ilyen jó. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A héten kell döntenie az adósoknak a törlesztési moratóriumról

Fontos határidő jár le a héten, amivel egyelőre a vártnál kevesebben éltek. A jegybank szerint nem érdemes az utolsó pillanatra halasztani az intézkedést. További információkért katt ide.

Szijjártó Péter az amerikai külügyminiszternél is többet repült

MTI/KKM/Borsos Mátyás

A magyar külügyminiszter a vizsgált időszakban mintegy kétszer annyi légi utazást bonyolított le, mint amerikai és német kollégája, Mike Pompeo és Heiko Maas, de a holland és osztrák külügyminiszternél is jóval többet repült. Amitől a dolog igazán érdekessé válik, hogy Szijjártó esetében nemcsak az utazások mennyiségében, hanem annak szervezésében is látványos különbségek vannak. És még valami: a magánrepülőzés még Donald Trump kormányában is a politikai karrier végét jelenthette. Bővebben.

Hadházy: Néhány szerencsétlen kishalat kitesznek a vádlottak padjára, a 13 milliárdos csalás elkövetői pedig röhögve békemenetelnek

Hét évnyi nyomozás után vádat emeltek az Öveges-program ügyében, Hadházy Ákos Balog Zoltán volt minisztert és Köpeczi-Bócz Tamás egykori államtitkárt hiányolja a vádlottak sorából. Részletek.

Koronavírus itthon: 75 beteg hunyt el három nap alatt

Az összesített, hétvégi járványügyi adatok erre a linkre kattintva találhatók.

Újabb történelmi csúcsot dönt a benzin ára

A forint gyengült, a nyersolaj világpiaci ára emelkedett, vagyis egy hét szünet után folytatódik az üzemanyagárak növekedése. Részletek.

Ha nem venne repteret, 17. havi nyugdíjat is fizethetne a kormány, és mindenki jobban járna vele

A rendszerváltás óta a legnagyobb állami cégvásárlás lenne a Budapest Airport Zrt. birtokba vétele, amelynek elhíresült vételára brutálisan magas, és a G7 számításai szerint még a legjobb forgatókönyv esetén is évtizedekig tartana a megtérülés – ellentétben azzal, amit Gulyás Gergely miniszter állít. Ráadásul az összeg szétosztogatásának is nagyobb gazdaságélénkítő hatása lehetne, a megtérülés pedig lehet, hogy nem az adófizetőknek, hanem egyes üzleti köröknek szól. Bővebben.

Felfüggesztették Alec Baldwin filmjének forgatását

Mostafa Bassim Adly/Anadolu Agency via Getty Images

A produkciós cég szerint csak szünetről van szó, “a szellemiség, amely ezen a csodálatos helyen összehozott minket, megmaradt” – olvasható a közleményben. Íme.

Napfény kárpótol a hidegért

Az akár fagypont alá süllyedő hőmérsékletek mellé több órás napsütés jár. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Matolcsy: minél hamarabb el kell törölni az árstopokat

képcím

Teljesen lebontotta a kordonokat a Karmelitánál a Momentum

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...