A kisnyugdíjasoknak hetvenszer alacsonyabb lehet a nyugdíjemelése

Startlap - Startlap
A nyugdíjemelés drámai módon fokozza a különbségeket az idősek között, és éppen azokat támogatja a leginkább, akiknek semmi szüksége rá. Reggeli hírösszefoglaló.

A kisnyugdíjasok csak alamizsnát kapnak az államtól: hetvenszer kisebb a nyugdíjemelésük összege

Jövő évre három százalékos emeléssel, valamint a 13. havi nyugdíj első részletével kalkulálhatnak az idősek. Ebben a cikkben  kiszámolták, mit jelent ez a két tétel számszerűsítve a legszegényebb, átlagos, valamint leggazdagabb nyugdíjasok számára. Az eredmény megdöbbentő: az emelés drámai mértékben fokozza a különbségeket az idősek között, és éppen azokat támogatja a leginkább, akiknek semmi szüksége rá.

Elhunyt egy 29 éves férfi koronavírusban

131 fővel emelkedett a járvány magyarországi halottainak száma, akik között számos 60 éven aluli személy van. Ebben a cikkben a hivatalos statisztikákból összegyűjtötték a fiatalabb elhunytak alapbetegségeit.

Spanyolországban listázzák azokat, akik nem hajlandók oltatni

Aki elutasítja a koronavírus elleni védőoltást, azt felírják. Mit jelent ez majd a gyakorlatban? Innen kiderül.

Deutsch Tamás népszerűbb, mint Dobrev Klára?

Fotó: László Szirtesi/Getty Images

A Medián legfrissebb telefonos kutatása szerint igen. A felmérés során magyar EP-képviselők ismertségére és megítélésére voltak kíváncsiak. Íme az eredmények.

Kásler Miklós jövőre 12 részes sorozatot készít a honfoglalás koráról

A filmsorozatot ugyanúgy a Magyarságkutató Intézet fogja készíteni, amely nemrég rukkolt elő a pozsonyi csatáról szóló ijesztő képi világű, történelmietlen animációjával. Bővebben.

Szinte nincs olyan ország az EU-ban, ahol rosszabbul élnének, mint mi

Az Eurostat által közölt legfrissebb statisztika megmutatja, mire mennyit költenek az uniós háztartások. Ez két dolog miatt érdekes: egyrészt kiderülnek belőle még olyan dolgok is, mint például az, mennyit fizet prostitúcióraegy átlag magyar, másrészt jól látszik belőle az egyes országok lakóinak anyagi helyzete. Ha kíváncsi vagy az eredményekre, akkor itt folytasd az olvasást.

Hiánycikk lett a HPV elleni védőoltás

Az amúgy is rendkívül drága, közel százezer forintos vakcina ára durván emelkedett, és a szer el is tűnt a polcokról. Pontos számok és további részletek ebben a cikkben.

Újabb 760 ezer otthonba fog Mészáros Lőrinctől érkezni az állam

Az OPUS GLOBAL Nyrt. kötelező érvényű ajánlatot tett az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (TITÁSZ) megvásárlására. További információkért kattints ide

Letöltendő börtönnel fenyegeti az orosz büntetésvégrehajtás Navalnijt

Fotó: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Image

Az augusztusban valószínűleg novicsok típusú idegméreggel majdnem meggyilkolt ismert orosz ellenzéki büntetését feltételesről letöltendő szabadságvesztésre akarják változtatni. Alekszej Navalnijt és öccsét hat évvel ezelőtt ítélték el, az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint igazságtalanul. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Hamarosan elcsitul a szél

Viharossá fokozódott a szél az éjjel az ország nagy részén, ugyanakkor a mai napra már nyugodtabb időt ígérnek. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Csökkentette a kormány a csok büntetőkamatát

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk