A kislányokat zaklató hitoktatónak a megyéspüspök engedélyezte, hogy gyerekekkel foglalkozzon

Startlap - Startlap
Az egyházmegye döntött a hitoktató alkalmazásáról – azt állítják, nem tudtak az előéletéről.

Tatabányán dolgozott hittantanárként az a férfi, aki a gyanú szerint egy hét- és egy kilencéves kislányt zaklatott szexuálisan – számolt be az esetről az RTL Klub. B. R. március óta több iskolában is tanított, korábban pedig hat évig ült börtönben, mivel kiderült, 12 éven aluli nevelt fiát is molesztálta, méghozzá hosszú időn keresztül.

Akkor, az ítélet szerint örökre eltiltották a gyerekneveléstől, ám úgy tűnik, ez sem jelentett akadályt. Bár a tatabányai iskolát fenntartó Klik elítélte az esetet, hozzátette, az egyházmegye döntött a férfi alkalmazásáról.

Azt mondják, nem tudtak az előéletéről

Az egyházmegye végül egy hét hallgatás után válaszolt a Borsnak, hogy a férfi mégis hogyan kaphatott engedélyt a tanításra.

Az egyes plébániák plébánosai választják ki azokat a hitoktatókat, akiket szakmai és erkölcsi szempontból alkalmasnak találnak ezen oktatási feladat ellátására. Ahhoz, hogy egy hitoktató a Székesfehérvári Egyházmegye területén hitoktatási tevékenységet végezzen, szükséges még a mindenkori megyéspüspök által kiadott hitoktatási engedély. Csak olyan személyt lehet hitoktatóként alkalmazni, aki erkölcsileg feddhetetlen, amennyiben kétely vetődik fel a keresztény erkölcsiséget illetően, azonnal kivizsgálják az ügyet, alkalmatlanság esetén pedig visszavonják az engedélyt

– írták.

Az egyházmegye azt állítja, nem tudott B. R. előéletéről, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, sorsáról a hétvégén döntenek.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: komoly leépítés jön a kormányhivatalokban

képcím

Megérkezett a 2022-es adócsomag

képcím

Népszava: Az Országos Kórházi Főigazgatóság a műtétek...