Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.

A Kétfarkú és a lakosok elkezdték felújítani az utat, a MÁV megtiltotta a folytatást és követeli a régi állapotokat

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.
A vasúttársaság őrizteti a romos útszakaszt, nehogy véletlenül azt is felújítsák ezek a megátalkodott emberek.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a helyi közösség elkezdte lebetonozni a Rákosrendező mellett található macskaköves útszakaszt, amelyet sok bringás is használ, de a MÁV megtiltotta a folytatást, és követelik vissza a régi utat – írja a hvg.hu.

A rendőrök is megjelentek a híresen rossz állapotú útnál, amely Zuglót köti össze Angyalfölddel, és végül az egyik szakaszon engedélyezték a folytatást. A MÁV-hoz tartozó területen azonban a vasúttársaság nem engedi, hogy befejezzék a munkálatokat, annak ellenére sem, hogy az út balesetveszélyes. Hogy biztosra menjenek, kivezényeltek néhány embert, akik őrzik a területet, nehogy véletlenül valaki rendbehozhassa azt.

A Kutya Párt egy videóban vázolta a helyzetet Facebookon, amiből kiderült: a pénzt a helyiek gyűjtötték össze, a munkaerőt közösen adják, és mivel a rendőrök szerint szakszerűen és biztonságosan végzik a renoválást, ezért a MÁV területén kívüli szakaszon nyugodtan folytathatják a betonozást.

Rákosrendezői bicikliút tortúra, Stephen King is megirigyelhetné

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2018. augusztus 1., szerda

A MÁV-os részen azonban nemcsak megtiltották a munkavégzést, hanem az eredeti, leromlott állapot visszaállítására kötelezték az önkénteseket. Amennyiben vasárnapig nem rontják vissza az utat, a MÁV polgári peres eljárást indít, és saját költségén állítja vissza az eredeti állapotot.

 

Keresés az oldalon