A kegyelmi ügy főszereplőjének falujában nyaralt Novák Katalin a családjával

Startlap - Startlap
A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának kegyelemben részesített bűntársa abból a faluból származik, ahol az egykori köztársasági elnök nyaralt 2023-ban.

Tavaly nyár végén, mindössze négy hónappal azután, hogy Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjének segédkező igazgatóhelyettesnek, K. Endrének, a férfi szülőfalujába ment nyaralni a volt köztársasági elnök – adta hírül a Hang.hu

A lap a botrányos kegyelmi kérvény miatt távozó köztársasági elnök személyes Facebook-oldalán található fotók között böngészett, amikor sikerült beazonosítaniuk, hogy Novák és családja 2023 augusztusában több napot a Kovászna megyei Zabolán töltött Erdélyben. 

A volt köztársasági elnök akkor a képeknél nem jelölte közvetlenül a települést, csak Erdélyt, de látható, hogy jártak a zabolai Mikes kastélynál.

A magyar sajtóban korábban számos helyen is lehozták, hogy a kastély renoválásához magyar adóforintokat költöttek, méghozzá legalább egymilliárdot. Így pedig egy olyan luxusszállodát hoztak létre az épületben, ahol kizárólag csak a hotel vendégei tartózkodhatnak, mások számára nem látogatható a hely.

A Hang.hu szerint a zabolai kastélyt működtető, Angliából hazatelepült nemesi család közeli kapcsolatban áll K. Endre családjával, lévén az arisztokraták (még az ingatlan visszaigénylése előtt) ha Zabolára látogattak, K. Endrééknél szálltak meg.

Az épület a Booking.com oldalán Zabola estate néven van fent, és úgy mutatják be, mint egy erdélyi nemesi család tulajdonában lévő szálláshelyet. 

A lap olyan fényképre is rábukkant Novák közösségi oldalán, melyen az erdélyi nyaralás során a zabolai kastélyszálló udvarán áll a volt köztársasági elnök és a hotel tulajdonosa, Gregor Roy Chowdhury.

A Sándor-palota sajtóosztályánál érdeklődött a Hang.hu, ahol megkeresésükre közölték, hogy Novák Katalin egy magánprogram keretében érkezett 2023 augusztusában Zabolára, egy saját maga által finanszírozott családi nyaralás keretében. 

“Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye”
– írták vissza az érdeklődésre.

Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Már nyomoz a rendőrség K. Endre nyomásgyakorlása miatt

képcím

Videóra vették, ahogy K. Endre új vallomásra próbál rábírni...

képcím

Novák Katalin a Karmelitában járt