Kiemelt Hírek 2018. november 21.

A Facebookon ugrottak egymásnak Zámbó Jimmy fiai az X-Faktor miatt

Marci Kiemelt Hírek 2018. november 21.
Krisztián és Adrián engedélyezhet dalokat jogutódként, de nem voltak egy oldalon.

A Ricky and the Drunken Sailors nem adhatta elő az X-Faktorban a saját feldolgozásában a „Még nem veszíthetek” című legendás Jimmy-dalt – hívja fel a figyelmet a Blikk cikke. A döntésre reagált a Facebookon Zámbó Krisztián, aki szerint a csapat „édesapámhoz méltó módon” adta volna elő a dalt. 

Én igen, mint jogutód, én engedélyt adtam rá, de volt egy másik jogutód, aki nem – mondta Krisztián.

„Emberek, ez most mi? Kifigurázni kifigurázhatjuk Zámbó Jimmy-t, de a jövő nemzedéke a saját stílusában, a saját szavaival, a saját módján nem adhatja elő a Zámbó Jimmy-dalokat, mert van egy pár szűklátókörű ember, aki úgy gondolja, hogy nem? De bohócot csinálhatunk az édesapámból?” – mondta el egy Facebook videóban a Sztárban Sztár című műsorra utalva, ahol Pintér Tibor Jimmynek öltözve énekelte el Krisztián édesapjának egyik dalát.

Mint kiderült a másik jogutód nem más, mint testvére, Adrián, aki más véleményen volt mint testvére, és ennek egy komment formájában hangot is adott:

A Sztárban Sztárhoz nem kell engedélyt kérni! Azért nem, mert az engedélykérés olyan esetekben kötelező, amikor a dalt más hangszerelésben adják elő, vagyis feldolgozzák. Így énekelhetik mindenféle engedély és jogi következmény nélkül (sajnos) gyakorlatilag bárki dalát a Sztárban sztárban, és ezért nem az X-Faktorban. Legalábbis újonnan ez derült ki.

Zámbó Krisztián így vágott vissza testvére szavaira. „Hidd el, én tudom milyen jogok és engedélyek szükségesek, mivel én is jogutód vagyok, mint ahogy te is, csak helyetted anyukád dönt, helyettem nem”.

Adrián nem hagyta szó nélkül Krisztián reakcióját: „Akkor anyut hívd fel, beszélj vele, ha ez nem tetszik… Én csak leírtam, mi és hogy van, mert feltetted a kérdést, miért énekelhették a Sztárban sztárban aput, az X-Faktorban pedig miért nem. Ennyi.”

Keresés az oldalon