Kiemelt Hírek 2018. december 10.

A Corvinus vezetése letiltotta egy interjú megjelenését az egyetemi diáklapban

Startlap Kiemelt Hírek 2018. december 10.
Ősztől a hírlap is megszűnik.

Megszűnik a Közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem 1951 óta havonta megjelenő, nyomtatott formátumú lapja. Az egyetem vezetése ezt azzal indokolta, „ a hallgatók sem olvasnak nyomtatott kiadványokat”. Ám ezúttal nem csak anyagi, hanem tartalmi jellegű kifogásuk is volt, ugyanis a hírlap legújabb számában eredetileg megjelent volna egy interjú Hadas Miklós szociológussal, aki a társadalmi nemek tudományának témájáról beszélt hosszasabban benne. Emellett az egyetemen oktató Hadas komoly kritikát fogalmazott meg a kormánnyal szemben és bár jóval enyhébben de bírálta az egyetem vezetését is – áll a Mérce cikkében

Az interneten megjelenhetett, de a printből kimaradt

Az interjú azonban végül csak a Corvinus Online hallgatói blog felületén jött le, a szerkesztőség tagjai azonban Facebook oldalukon arról számoltak be, a Hadas-interjú elkészítése is komoly feszültségeket okozott. Az interjút készítő Mikus Áron, saját közösségi oldala profilján azt írta:

 

Megszólalt a Közgazdász egyik szerkesztője is

Bekker Balázs, a Közgazdász egyik szerkesztője pedig részletesebben is beszámolt az egyetemi rektorátussal kifejezetten Hadas Miklós interjúja kapcsán folytatott harcáról is:

A probléma az volt, hogy az interjúban elhangzik egy enyhe kritika az egyetem vezetőségéről. Meg hogy genderrel foglalkozik. Meg hogy Hadas Miklós. Meg hogy nem aktuális. Meg hogy férfi. Meg hogy gender. (ja, ezt mondtam már.)

Az egyetem vezetése által nyomtatásban letiltott interjút itt olvashatjátok el.

Keresés az oldalon