Kiemelt Hírek 2021. május 07.

Magas árakkal, több hét késéssel indult el az idei eperszezon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 07.
Évtizedek óta nem volt példa ekkora csúszásra. A szabadföldi eper még meg sem jelent a standokon, az árak ugyanakkor a termelők szerint mennek még lefelé. Esti hírösszefoglaló.

Magas árakkal, több hét késéssel indult el az idei eperszezon

Évtizedek óta nem volt példa ekkora csúszásra, amit az idei őrült időjárás okozott. A szabadföldi eper még meg sem jelent a standokon, az árak ugyanakkor a termelők szerint mennek még lefelé. Bővebben.

A WHO engedélyezte a Sinopharm vakcináját

Ez a hatodik oltóanyag, amelyre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) megadta a zöld lámpát. A szervezet a héten állásfoglalást tett közzé a kínai vakcina nyilvános adatainak tanulmányozásáról, amelyben komoly hiányosságokat találtak. Mit jelent az engedély, és milyen jelentősége van? Erről szól ez a cikk.

Karácsony lekövérezte Orbánt Viktort, aztán bocsánatot kért és magyarázkodott

MTI/Mónus Márton

Az Economistban megjelent egy portré a főváros főpolgármesteréről, arra a kérdésre fókuszálva, hogy vajon miként tudna Karácsony Gergely 2022-ben kormányt váltani. Itt hangzott el az a bizonyos kövérezés, amelyet a Facebookon sűrű bocsánatkérés követett. Ha kíváncsi vagy, mi történt, akkor itt folytasd az olvasást.

Boldog István: Nem kéne felállni egy Jakab Péternek, egy Vadainak, egy Gyurcsánynak, egy Szabó Tímeának és mindenféle dolgokat kijelentenie, amivel a szavazóikat hozzák kellemetlen helyzetbe

A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt Boldog, akire hat év letöltendő börtönt, ötmilliós pénzbüntetést és 6,6 millió forint értékű vagyonelkobzást kér az ügyészség, a per alkalmából a Mezőtúr Városi Televízió vendégekén mondta el elméletét, miszerint az ellenzéki hergelés durva közhangulatot teremt. Boldog István gondolatairól és büntetőügyéről ebben a cikkben írnak.

Végrehajtók foglalták le a lúgos orvos hatalmas családi házát és ingóságait: “A feleség nem volt boldog, nem számított arra, hogy jövünk”

Bene Krisztián ingatlanát a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és munkatársa kereste fel, miután kiderült, hogy áldozata kártérítése alól vagyona kijátszásával akart szabadulni. Fotó és további részletek itt.

Fényképeken a pedagógusok második oltási köre

A mintegy 200 ezer iskolai, óvodai és bölcsődei dolgozó április eleji soron kívüli tömeges oltásának második szakaszába léptünk. Erre a linkre kattintva bepillantást nyerhetsz az ismétlő oltás menetébe.

Kiderült, miért húzatta ki a magyar kormány a “nemek közötti egyenlőséget” egy EU-s nyilatkozatból

Az EU szociális csúcstalálkozóján lengyel-magyar lobbi hatására cserélték ki a nyilatkozattervezetben a kérdéses tartalmat. Orbán Viktor elmagyarázta, miért.Bővebben.

Olaszország májustól várja a turistákat, de sok magyar nem fog örülni az új szabályoknak

Alessandra Benedetti – Corbis/Getty Images

A miniszterelnök sajtótájékoztatón jelentette be, hogy május közepétől szabad az út a látogatók számára, de csak bizonyos feltételekkel. További információkért katt ide.

Minden eddiginél különlegesebb miniszobor jelent meg Budapesten

Kolodko Mihály szobrászművész ezúttal a Szabadság hídon bővítette egyre híresebb alkotásai sorát egy igazán rendhagyó darabbal. Fotók és további részletek itt.

Extrém viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon

Fokozódó, extrém szélsebességű viharokra, és ezáltal növekvő viharkárokra kell számítanunk. Az extrém hideg periódusok számában és hosszában erős csökkenés, míg a hőhullámok gyakoriságában növekedés várható. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Keresés az oldalon