"Genderőrület": a PDSZ felszólította Orbánt, fejezze ezt be

Startlap - Startlap
Sok érvénytelen szavazat várható a népszavazáson; 25 százalékos áremelés is jöhet a boltokban; USA: Putyint félretájékoztatták; koronavírus itthon: 40 újabb áldozat. Délelőtti hírösszefoglaló.

“Genderőrület”: a PDSZ felszólította Orbánt, fejezze ezt be

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) reagált arra, hogy Orbán Viktor szerdán Egerben a kormánya által gyermekvédelminek nevezett népszavazás mellett kampányolt, és a „genderőrület” megállítására szólított fel. A PDSZ válaszát itt olvashatod el.

Orbán Viktor: Ilyet még én sem láttam

Ez egy furcsa választás, mert menet közben változott meg a választás tétje, ilyet még én sem láttam, mondta a magyar miniszterelnök az Origónak adott interjújában, amelynek legfontosabb részeit ebben a cikkben foglalták össze.

Sok érvénytelen szavazat várható, igennel viszont alig valaki voksol majd a népszavazáson

A négy népszavazási kérdésből egy olyan van, ahol az ellenzékiek véleménye kicsit eltér a kormánypárti szavazókétól – már azok között, akik egyáltalán részt akarnak venni a referendumon. A Závecz Research által készített közvélemény-kutatás eredményeit itt olvashatod.

Amerika biztos benne, hogy Putyint félretájékoztatták

Mikhail Klimentyev / Sputnik / Sputnik via AFP

A brit hírszerzés szerint a demoralizált orosz katonák parancsokat tagadnak meg. Kijev Putyin-Zelenszkij csúcsot javasol, de Moszkva még várna vele. Ukrajna népszavazhat a semlegességről, de az egy évbe is telhet. Az orosz-ukrán háború percről percre itt.

25 százalékos áremelés is jöhet a boltokban

Jelentős áremeléseket hozhat az orosz-ukrán háború és az élelmiszerárstop kivezetése a szakértők szerint. A háború miatt drágul az energia, hiány van műtrágyából és jelentősen csökken a gabonatermelés. Bővebben.

IDEA Intézet: A Fidesz vezet az ellenzék előtt

Az IDEA Intézet reprezentatív kutatása szerint a teljes népességben a Fidesz–KDNP 1, az Egységben Magyarországért 2 százalékponttal növelte támogatottságát. A februári mélyponthoz képest ez a Fidesz esetében 3, az ellenzéknél 5 százalékpontos emelkedést jelent. A felmérés további eredményeit ezen a linken találod.

Elszálltak a kórházak adósságai, hiába tiltotta volna meg ezt a kormány

Hiába jelentette ki két évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kórházak nem növelhetik az adósságaikat, ez nem következett be. Az okokról ebben a cikkben írnak.

Koronavírus itthon: 40 újabb áldozat

JALAA MAREY / AFP

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhunytak, kórházi kezeltek, fertőzöttek és oltottak számának alakulásáról. Íme.

Szabad szemmel is látható üstökös érkezik

Tóth Imre, az Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) tudományos tanácsadója a csillagaszat.hu-n azt írja, a hamarosan Földközelbe kerülő C/2021 O3 (PANSTARRS) üstökös az előrejelzések alapján szabad szemmel is látható lesz. Ha kíváncsi vagy, pontosan mikor és hogyan érdemes az eget kémlelni, ide kattints.

Idén még nem volt akkora eső, mint ami most jön

Az éjszakai órákban délnyugat felől egy mediterrán ciklon érte el hazánkat, amely többfelé kiadós mennyiségű csapadék kíséretében vonul át az országon. A részletes előrejelzésért ide kattints.

 

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?