A BioNTech alapítói megszólaltak a koronavírusról: Nyár után elengedhetjük a korlátozásokat, de a vírus velünk marad

Startlap - Startlap
A Németországba gyermekkorukban bevándorlóként érkezett kutatóorvosok, akiknek a biotechnológiai vállalkozása a Pfizerrel közösen elsőként fejlesztett ki oltóanyagot, már tavaly januárban pontosan tudták, hogy ki fog törni a világjárvány. Esti hírösszefoglaló.

A BioNTech alapítói megszólaltak a koronavírusról: Nyár után elengedhetjük a korlátozásokat, de a vírus velünk marad

Özlem Türeci és férje, Ugur Sahin, a Németországba gyermekkorukban bevándorlóként érkezett kutatóorvosok, akiknek a biotechnológiai vállalkozása a Pfizerrel közösen elsőként fejlesztett ki oltóanyagot, már tavaly januárban pontosan tudták, hogy ki fog törni a világjárvány. A házaspár a Welt am Sonntag című német lappal közölte, mi a jelenlegi jóslatuk a járványról. Bővebben.

Az RTL Klub birtokába került minisztériumi levél napi 250 halottal számol

A csatornához eljutott szöveg nem csak a halálozási statisztikákkal kapcsolatosan tartalmaz lesújtó jóslatokat, a kórházban fekvő fertőzötteket tekintve radikális növekedéssel számol. Sőt, az is kiderül, hogy a Heim Pál Gyermekkórházat is bevonnák a koronás felnőttek ellátásába. Minderről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Szerdán egy percre megállítják Budapestet

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelezte, hogy csatlakoztunk az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, amelynek értelmében jövő szerdán elnémul a főváros egy hosszabb pillanatra. Mit jelent ez pontosan? További információkért katt ide.

Európai Bizottság: A vakcinákra vonatkozó mennyiségi, szállítási szerződéseket a tagállamok írták alá az oltóanyaggyártókkal

Fotó: Riccardo De Luca/Anadolu Agency via Getty Images

A szervezet a Bors szombati cikkére reagált, amely szerint Stella Kyriakides uniós egészségügyi biztos letagadta, hogy Brüsszelnek köze van a megállapodásokhoz. Kyriakides semmit nem tudott letagadni, mert nem volt mit. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Gundel Takács Gábor sokatmondó üzenetben biztosította támogatásáról Hrutka Jánost

A 23-szoros válogatott labdarúgót pénteken menesztették a Spíler TV-től, ahol több éven át szakkommentátorként dolgozott. Kollégája, Gundel Takács Gábor különös bejegyzéssel reagált a történtekre. Íme.

Fekete-Győr: Hazugságvizsgálóra leszek kötve egy tapasztalt bűnügyi szakértő társaságában

A Momentum elnöke nem várt akciót hirdetett meg legújabb Facebook-videójában: hazugságvizsgálóra kötve fog kérdésekre válaszolni. Videó és további részletek itt.

Meghalt egy 3 éves kisfiú Hatvanban, miután beesett a kútba

A tragikus balesetről ebben a cikkben olvashatsz.

Az MTI bemutatta Vlagyimir Putyin divatfotózásnak beillő pózolását az orosz tajgáról

Kétrészes, színben passzoló irhaszett, lánctalpas katonai jármű, térdig érő hó, terített asztal és a távolba révedő Putyin. Hát kell ennél több? A magyar állami hírügynökség közreadta a fotósorozatot Oroszország vezére és Szergej Sojgu védelmi miniszter közös, idillikus szibériai hétvégéjéről. Nincs más hátra, mint kattintani, ide.

Brit tudósok azokat is óva intik a külföldi nyaralásoktól, akik már megkapták az oltást

Fotó: Mahmut Serdar Alakus/Anadolu Agency/Getty Images

Nemzetközi utazás egy átlag nyaralónak idén kifejezetten valószínűtlen

– fogalmazott a szigetország egyik szakértője. Mi áll az aggodalom hátterében? Innen megtudhatod.

Viharos szelet és havazást jósolnak a meteorológusok

Hiába ülünk nyakig a márciusban, vasárnap délután front érkezik, nem a megszokott időjárási tényezők társaságában. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Putyin: Oroszország jövője az Ukrajnában harcoló katonáktól...

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Fotókon Ferenc pápa találkozása Orbán Viktorral