A beoltatlan 60 év felettieknek nyilatkozatot kell aláírniuk

Startlap - Startlap
És heti jelentés is készül majd róluk a háziorvosok által. Mindeközben az oltásra buzdító személyes látogatások tapasztalatai egyelőre nem túl jók. Délelőtti hírösszefoglaló.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A beoltatlan 60 év felettieknek nyilatkozatot kell aláírniuk

És heti jelentés is készül majd róluk a háziorvosok által. Mindeközben az oltásra buzdító személyes látogatások tapasztalatai egyelőre nem túl jók. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Az Állami Számvevőszék elnöke nullaszázalékos személyi jövedelemadót akar, minél előbb

“Az ember annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni, azaz büntetni azért, mert dolgozik” – közölte Domokos László. Domokos a Magyar Nemzetnek adott interjút a témáról, a beszélgetés legjobb részei itt olvashatók.

“Sok cuccot nem kell vinnünk” – közölte Szijjártó, ehhez képest két Airbus és egy Falcon repült vele Mongóliába

Míg a külügyminiszter szorgalmas rakományként még akkor is diplomáciai találkozót folytatott, amíg a repülőgép tankolásra kényszerült, az őt és a királyi méretűre halmozott magyar lélegeztetőgép-készlet 150 darabját utaztató, szabályos járműparkról már nem mondható el ugyanez a bámulatos hatékonyság. Lehet élni a gyanúperrel, hogy Szijjártó Péternek azért volt szüksége azonnal három darab repülőgépre, hogy a paloznaki jazzfesztivál is beleférjen a napba Ulánbátor után. Bővebben.

A Fidesz szavazói szerint sincs rendben, hogy kormánykritikus személyeket megfigyeljenek

Minden második magyar biztos benne, hogy politikai megfigyelések zajlanak, de a miniszterelnöknek akkor sem kell lemondania, ha lehallgat. Felmérés készült a lehallgatási botrányról, izgalmas eredmények születtek: íme.

Koronavírus itthon: több mint duplájára nőtt az új fertőzöttek száma

Fotó MTIBalogh Zoltán

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikák erre a linkre kattintva láthatók.

Szerda és csütörtök a hullócsillagok napja lesz

A 109P/Swift-Tuttle üstökös törmelékei, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a Perseidák eléri a maximumát. Ez az egyik leglátványosabb és legszebb meteorraj, érdemes éjszakázni. Ha kíváncsi vagy a csillaghullásra, akkor katt ide a legfontosabb információkért.

Közel 9000 német sóoldatot kaphatott vakcina helyett

A rendőrség nyomoz, egy vöröskeresztes nővér a saját kezébe vehette a vakcináció irányítását Észak-Németországban. Bővebben.

A legmeglepőbb dolgot tette a koronavírus a magyar gyermekvállalási kedvvel: semmit

A közkeletű elmélettel szemben, miszerint a bezártság majd jó kis baby boomot csinál, a szakértők valójában pont ezt várták. A részletes adatok azonban a végső zérónál kicsit bonyolultabbak, és a magyar statisztikák ráadásul nem teljesen követik a nemzetközi átlagot, aminek örülhetünk. Mi az oka annak, hogy se nem nőtt, se nem csökkent a születések száma, és mitől lehet ez mégis kedvező? Erről szól ez a cikk.

Bányatóba fulladt két fiatal fiú Magyarcsanádnál

Részletek itt.

A küszöbön áll az újabb hőhullám

Fotó Nathan HowardGetty Images

A szerdai hidegfront sok mindenre nem volt jó, péntektől újra emelkednek a napi maximum hőmérsékletek. A következő napok időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb két magyar túsz szabadult a Hamász fogságából,...

képcím

Egy magyar túszt is szabadon engedett a Hamász

képcím

Esély van három magyar állampolgárságú túsz szabadon...