A belga ügyészség: Szájer József droggal a táskájában, vérző kézzel, az ereszcsatornán menekült

Startlap - Startlap
Szájer József diszkréten csak egy házibulit emlegetett, a hírek szerint a vasárnap sebtében lemondott EP-képviselő a kijárási korlátozásokat megszegve egy főleg férfiakból álló, elit társaság szexpartiján vett részt. Esti hírösszefoglaló.

A belga ügyészség: Szájer József droggal a táskájában, vérző kézzel, az ereszcsatornán menekült

Míg Szájer József diszkréten csak egy házibulit emlegetett, a brüsszeli sajtó értesülései szerint a vasárnap sebtében lemondott EP-képviselő a kijárási korlátozásokat megszegve egy 25 fős, főleg férfiakból álló, elit társaság szexpartiján vett részt, ahonnan rendkívül kínos körülmények között próbált meglépni a rendőrök érkezésekor. A helyi ügyészség közleményt adott ki, amelyben szinte mindenben megerősítik a híreket. Sőt, tovább színezik a történetet az S. J. monogrammal emlegetett gyanúsítottról, szó esik vérről és kábítószerről is. Íme.

Maga Szájer József, aki a hétvégén még “lelki megterheléssel” indokolta a hétvégi váratlan lemondást, első körben egy közleményben reagált. A drogról ő is említést tett. Szájer írása itt olvasható. Később az Európai Néppártnak címzett levelében bocsánatot kért családjától, kollégáitól és választóitól. Bővebben.

Megérkeztek az első reakciók a parlamentből Szájer József brüsszeli botrányára, mindenki a keresztény-konzervatív erkölcsöket emlegeti

Ujhelyi Isván, az MSZP-P európai parlamenti képviselője egy ütős Fidesz idézettel, jobbikos kollégája, Gyöngyösi Márton Kaleta Gábort és Borkai Zsoltot emlegetve válaszoltak a keddi nap legfontosabb témájára. Íme.

A Ryanair gyorsan lecsapott: Szájer József szexpartis lebukásán élcelődve reklámoznak

Fotó: Ian Waldie/Getty Images

A diszkont légitársaság csodás bejegyzést tett közzé a Twitteren olcsó repjegyeket ajánlva. A posztért ide kell kattintvani.

Megrázó felvételeken az M5-ösön történt halálos tömegkarambol 

A tragédia a pálya Budapest felé tartó szakaszán, Újhartyánnál történt. Fotók és további részletek itt.

Kedden megjelentek a statisztikákban az iskolai, óvodai antigén gyorstesztek eredményei

Tovább nehezedett a dolga annak, aki esetleg szeretné megérteni a kormányzati járványoldalon szereplő statisztikákat. Hirtelen hozzácsaptak több mint 180 ezer tesztet a mintavételek számához, aztán operatív törzs elárulta, hogy ezek az intézményi tesztek eredményei.Az adatközlés már a szakmát is teljesen összezavarja. Mindenesetre most kiderült, hány fertőzöttet találtak a csoportos tesztelésen. Pontos számok és további részletek itt.

Autópálya matrica: megyeit már nem árulnak, jövőre jön az áremelés

November 30-án leállították a megyei matricák értékesítését a viszonteladók körében. Ezenkívül már nyilvános a januári áremelés mértéke. Bővebb tájékoztatás ebben a cikkben olvasható.

Új adót vetnek ki, egy másikat meg emelnek Salgótarjánban

Az új önkormányzati rendelet értelmében január elsejétől lép életbe az új adónem és az emelés, ami nem csak a helyeieket érintheti. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Összeomlott a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópja

A Puerto Rico-i Arecibo obszervatórium egytányérú rádióteleszkópjával tudósok százai dolgoztak, Nobel-díjas felfedezésekben közreműködött, világhírű filmekben szerepel, és az ország egyik legfőbb látványosságának számít. A teleszkóp nagyon súlyos károsodásokat szenvedett. Fotók és további részletek ebben a cikkben.

Keressük az ország legszebben kivilágított települését: nevezd be a lakóhelyedet te is egy fényéppel

Fotó: Alfred Gescheidt/Getty Images

Az idei december más lesz, mint az eddigiek, de azért szerencsére akad néhány dolog, amiről nem kell lemondanunk. Ilyen a díszes, karácsonyi fényár. Azért, hogy ebben a nehéz helyzetben is velünk maradjon az ünnepi hangulat, no meg a jó kedv, a Startlap Utazás rovata fotópályázatot hirdetett. További információkért kattints ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagyot ugrott a magyar átlagfizetés: megérkeztek a legújabb,...

képcím

A nagy csokimikulás-teszt: nem a legdrágább a legfinomabb

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: megéri ünnepi fénybe vonni a...