71 éves lett a kanálhajlító Uri Geller

Nem csak hajlítja, gyűjti is a kanalakat, Puskás Ferenctől is van egy nála.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2017-12-20 01:49

Uri Geller 1946. december 20-án született Tel-Avivban. Bűvész vagy parafenomén, ezen szinte folyamatos a vita. Ő azt állította, hogy természetfeletti pszichikai képességekkel rendelkezik.

Szülei Magyarországról vándoroltak ki Izraelbe, ő Gellér György néven született. Keresztnevét bátyja után kapta, aki nem sokkal az ő születése előtt hunyt el autóbuszbalesetben.

Először katonának állt az izraeli hadseregben, miután megsérült leszerelt. Később fotómodellnek állt. Feleségével Hannah-val az esküvői tanújuk Michael Jackson volt, akivel később összevesztek, mert állítólag antiszemita kijelentéseket tett.

Televíziós szereplései által lett híres, ahol különböző mutatványokkal ámította a közönséget. Kanalkat hajlított, megállt órákat működésre bírt, eltakart rajzokat „látott”. Azt mondja, hogy ötéves korában figyelt el a képességeire, amikor evés közben meghajlott a kezében a kanál.

Sokan kritizálták azzal, hogy segítőivel tudja végrehajtani a mutatványokat, ő viszont állította, hogy akaratának és elméjének erejét használja. Az utóbbi időkben viszont több olyan kijelentést tett, amiben már nem paranormális képességének tulajdonítja a mutatványait.

Nem csak hajlítgatja, hanem gyűjti is a kanalat, több mint ötezer darabot számláló kollekciója van, egy részük híres emberektől, például Sir Winston Churchill-től, Elvis Presley-től és Puskás Ferenctől is.

Az 1991-ben eltűnt Farkas Helga megtalálásához is segítségül hívták. Elmondása szerint ő érezte, hogy életben van és lehet, hogy nem is elrabolták, hanem elszökött. Bár Geller szerint élt, a nyilatkozata idejében már halott volt a lány, meggyilkolták.

 

Forrás: Wikipedia

Címlapfotó: MTI – Honéczy Barnabás

Mai nap hírei

Ezt látnod kell! Óriás pikkelyes akadt horogra a Balatonon

agroinform.hu11 órája

Fantasztikus fotók Louis de Funès filmforgatásairól

promotions.hu12 órája

Negyven holttest tárolására alkalmas hűtőkonténert állítottak fel a debreceni temetőben

168.hu14 órája

Mi történik már az OTP-vel?

tozsdeforum.hu15 órája

Vilmos és Katalin eddig soha nem látott, személyes fotót mutatott Fülöp hercegről

travelo.hu17 órája

Megrohamozták a laborokat, sokan akarják tudni, mekkora a Covid elleni védettségi szintjük

novekedes.hu17 órája

Sírva mondott le az osztrák egészségügyi miniszter

444.hu18 órája

Háromezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu19 órája