6 ezer forintért próbálta eladni unokáját egy 74 éves férfinak a nagymama egy Tisza menti községben 

Az asszony mindenáron pénzhez akart jutni, ezért miután portékája nem kellett, felajánlotta a 15 éves lányt, a férfi pedig rögtön elfogadta az ajánlatot.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-21 16:23

Fotó: Thinkstock

Súlyos, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy nagymamát, aki egy Tisza menti községben felkínálta egy idős embernek az akkor 15 éves unokáját, hogy közösülhessen vele pénzért cserében – számolt be az ugyeszseg.hu.

A nagymama két évvel ezelőtt vette magához kiskorú lányunokáját, akit saját háztartásában gyámként nevelt. Idén januárban a nagymama a kamaszlány kíséretében felkereste az egyik falubelijét, hogy eladjon neki egy csizmát. Az üzleteléskor közölte a 74 éves házigazdával, hogy mindenképpen pénzre van szüksége, így amennyiben a csizmára nem tart igény a férfi, akkor 6 ezer forint fejében engedélyezi, hogy közösüljön unokájával.

A rossz egészségi állapotban lévő férfi rögtön elfogadta az ajánlatot, de amikor észrevette, hogy a lány elutasítóan viselkedik, elállt az alkutól. A gyámhatóság a történtek után nem sokkal gyermekotthonban helyezte el a 15 éves lányt.

A járási ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettével vádolja a nagyszülőt, viszont a férfival szemben a szexuális cselekményért ellenszolgáltatás nyújtásával elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt folytatott nyomozást megszüntette.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádlott eltiltását a közügyek gyakorlásától és a gyámságtól, valamint az ügy során felmerült 100 ezer forintos nyomozati költség kifizetésére is köteleznék az asszonyt.

Mai nap hírei

Tegnap bejelentették, hogy lezárják teljesen Magyarországot

napmintnap.com3 órája

Boltzár: mi lesz a mezőgazdasági üzletekkel?

agroinform.hu12 órája

Merkely Béla: akár május közepétől fellélegezhetünk

demokrata.hu12 órája

Katalin hercegné édesanyja megerősítette a hírt, amit már mindenki sejtett

life.hu14 órája

Orbán Viktor legrosszabb döntése

444.hu16 órája

Fia leütötte Szabó Győzőt

ifaktor.hu17 órája

Búcsúbuli a klinikán: felfüggesztették az ápolókat és a takarítókat

hirado.hu19 órája

Viszik az új Redmi K40 modelleket mint a cukrot

gsmring.hu19 órája