Itt a magyar vibrátorgyárról szóló rövidfilm, ami miatt kirúgták a lengyel filmarchívum vezetőjét

Startlap - Startlap
Az alig hétperces alkotás a Győr-Moson-Sopron megyei picike faluról a lengyel Nemzeti Filmarchívum igazgatójának munkájába került. Vasárnap déli olvasgatós hírösszefoglaló.

Itt a magyar vibrátorgyárról szóló rövidfilm, ami miatt kirúgták a lengyel filmarchívum vezetőjét

Lapértesülések szerint a kulturális miniszter helyettese ultimátumot adott, végül az alig hétperces alkotás a Győr-Moson-Sopron megyei picike faluról Dariusz Wieromiejczyk, a lengyel Nemzeti Filmarchívum igazgatójának munkájába került. Kíváncsi vagy a filmre, és a teljes sztorira? Akkor katt ide.

Hodász András visszatért: “Egyik nap Orbánért, a másik nap Gyurcsányért imádkozom”

Amilyen rejtélyesen lőtték le, olyan rejtélyesen indult újra a katolikus egyház kvázisztárjának YouTube- és Instagram-csatornája, a Papifrankó. Ennek alkalmából interjút készítettek az egyszerre ultrakonzervatív és liberális Hodász Andrással olyan izgalmas témákról, mint a házasság előtti szex, a csirkepörkölt, az unboxing videók, Orbán és Gyurcsány, sőt, még Hodász saját pszichoterápiája is lelepleződik. Íme a beszélgetés.

Emilio: Leesett az állam, amikor megláttam magamat nőként. Mint egy bombázó

Emilio Narkisszoszként belenézett az appba, amelyik megmutatta, milyen lenne nőként és öregen, és odáig volt. Felesége, Tina már korántsem volt ennyire elragadtatva saját magától. Fotók és további részletek itt.

Egy hét múlva az év legnagyobb aszteroidája halad el a Föld mellett

Fotó: Heritage Space/Heritage Images/Getty Images

A potenciálisan veszélyes kisbolygók kategóriájába sorolt 2001 FO32 jelzésű meteorit a NASA szerint nem jelent veszélyt az emberiségre. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Delhusa Gjonból aranykalászos gazda lesz

A vírustagadóként indult Delhusa életszemléletét alapjaiban változtatta meg a koronavírus-fertőzése. Bővebben.

Hét trükk a Gmail-ben, amiktől sokkal egyszerűbb lehet az életed

Erre a linkre kattintva a Google levelezőrendszerének olyan kevéssé ismert funkcióit ismerheted meg, amelyeknek a használatát hosszú távon nagyon fogod szeretni, akár munkahelyi, akár személyes céllal hoztad létre fiókodat.

“Az egyik kimenekített lány hetekig nem bírt járni, mert a fogva tartói napi harminc-negyven kuncsaftot küldtek hozzá”

A brüsszeli játszóterek elmagányosodott, gazdag anyukái, a kelet-szlovákiai, kelet-magyarországi keserves nyomorból nyugatra törő nők, és Brüsszel különös, magyar “szigete”, ahol évtizedekig lehet élni úgy, hogy csak magyarul beszélünk – ez a három helyszín ihlette Durica Katarinaúj regényét, a brüsszeli prostitúciót és a nők státuszfüggetlen kiszolgáltatottságról szóló Városi rókát. Durica Katarina nem szereti a könnyű témákat. A háromgyermekes anya dunaszerdahelyi maffiaügyekről szóló, A rendes lányok csendben sírnak című kötetének színpadi adaptációja a hétvégén került bemutatásra a Vígszínházban. Ebben a cikkben vele beszélgetnek.

A tízgyermekes transz nő, aki megrendezte saját halálát, és utána egy autóval verte át egész Amerikát

Geraldine Elizabeth Carmichael az olajválság sújtotta 1970-es években rukkolt elő futurisztikus, három kerekű autójával, ami megreformálta volna az autóipart. Legalábbis akkor, ha a Dale névre keresztelt jármű tényleg az lett volna, ami. De ez a történet több egy egyszerű simlis csalásnál, ugyanis Geraldine Elizabeth Carmichael, vagyis Liz eredetileg Jerry Dean Michael bőrében látta meg a napvilágot. Bővebben.

Havi 500 dollárt kaptak ajándékba két évig, nem fogod kitalálni, mi történt

Fotó: Justin Sullivan/Getty Images

A Szilícium-völgy techvállalkozóit régóta foglalkoztatja az alapjövedelem témaköre. Ezért a közeli észak-kaliforniai Stocktonban magánadományokból izgalmas kísérletbe fogtak: a kisváros minden 24. lakójának mindenféle feltétel nélkül havi 500 dollárt adtak. Az alapjövedelem ellenzői szerint az ilyen juttatások elveszik a kedvet a munkától, és az államtól függő társadalmat alakítanak ki. Az Egyesült Államokban valaha megvalósult egyik legnagyobb alapjövedelem-vizsgálat valami egész másra jutott. Mi lett az eredmény? Ebből a cikkből megtudhatod. 

Nem lesz jó vége, ha megbántod őket: három csillagjegy, akik sosem bocsátanak meg a szívük mélyén

Az asztrológusok szerint néhány jegy szülöttei képesek évekig rágódni a konfliktusokon. Kikről van szó? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

A kormánymédia lendületből nekiment egy bírónak, az Országos...

képcím

Módosított benzinárstop: itt vannak az új szabályok, az új...

képcím

Szabad Európa: Szijjártó külön kérésére kapott munkát...