Kiemelt Hírek 2019. június 30.

40 évet várt Budapest a strandra, ami most 5 nap alatt megépült

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 30.
Frans Timmermans lehet az Európai Bizottság elnöke. Egy 2,5 éves kisfiút rázott meg az áram egy palkonyai vendégházban. Megmutatjuk a pillanatot, ahogy Donald Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lép. Hírösszefoglaló.

Olyan strand épült Budapesten 5 nap alatt, amilyen már 40 éve nem volt, és már nagyon hiányzott a városlakóknak

Szombaton a Római-parton a Város és Folyó Egyesület (Valyo) és a Fák a Rómain Civil csoport közös szervezésében megvalósult egynapos teszt-fürdőzése egyértelműen bebizonyította, hogy a fővárosiak nagyon szeretnék szorosabbra fűzni a kapcsolatukat a folyóval, és ingyen strandra is nagy szükség volna. A helyszín az a partszakasz volt, amelyen az óbudai önkormányzat nemrégiben hozott döntése alapján jövőre hivatalos szabadstrand épül.

Ha érdekel, mi kell ahhoz, hogy a folyópartból strand legyen, hányan vettek részt az eseményen, valamint miért tilos még mindig a fürdőzés, amikor a vízminőség már nem indokolja ezt, kattints ide. Egy videót is találni fogsz az eseményről, amelyben a résztvevők és a szervezők egyaránt nyilatkoznak, illetve betekintést nyerhetsz abba, hogyan nézett ki ez az egynapos csoda.

Timmermans lehet az Európai Bizottság elnöke

Sajtóértesülések szerint Frans Timmermans, a szocialisták európia csúcsjelöltje, Orbán Viktor régi politikai ellenfele lehet az Európai Bizottság új elnöke. Ha érdekel, milyen esélyei vannak a holland politikusnak a pozícióra, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe. A magyar kormány máris reagált a sajtóinformációra, Kovács Zoltán ebben a cikkben elmagyarázta, hogy kinek az embere valójában Timmermans

“Fél pillanatra elfordultam, és meghallottam az üvöltését” – egy 2,5 éves kisfiút rázott meg az áram Palkonyán

Mentőhelikopter szállította kórházba azt a 2,5 éves kisfiút, aki pénteken egy palkonyai vendégházban súlyos áramütést szenvedett. Az esetről az édesapa drámai beszámolóját itt olvashatod el, ahol fényképet is találsz a gyermek sérüléséről.

Így lépett be Donald Trump Észak-Koreába első amerikai elnökként

Fotó: MTI/AP/Susan Walsh

Nem sokkal az után, hogy Szöul és Washington bejelentette a találkozót, Donald Trump megérkezett a Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetbe, ahol kezet fogott Kim Dzsongunnal, majd első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett. A demilitarizált övezetben az elnök az újságíróknak Észak-Koreát méltatta. A látogatásra Mun Dzsein dél-koreai elnök is elkísérte. Ebből a cikkből kiderül, hogyan nyilatkozott Trump és Mun Dzsein a történelmi jelentőségű pillanatról, amit videón is megnézhetsz, valamint azt is megtudhatod, miről tárgyalhatnak.

A magyar rendőrök gondolkodás nélkül megbilincselnek bárkit

A Magyar Helsinki Bizottság friss kutatásának megállapítása szerint a bilincset a rendőreink automatikusan, mérlegelés nélkül, a bűncselekmény súlyától függetlenül használják. Ezt ebben a cikkben egy mindenki számára jól ismert példával illusztrálják. Az írásból megtudhatod, miként viszonyul mindez a szabályokhoz, továbbá azt is, milyen más módon sérülnek a vádlottak jogai.

Magyar fiatalok százezrei csak kallódnak: nem dolgoznak, nem tanulnak

Az Eurostat statisztikái szerint tavaly a 20 és 34 év közötti európai fiatalok 16,5 százaléka nem vállalt munkát és nem is tanultak tovább. A mintegy 15 millió főt számláló csoport helyzete annak fényében különösen érdekes, hogy több országban lassan lepkehálóval kell fogni a dolgozókat. Hány ilyen fiatal van Magyarországon, és mi az oka annak, hogy a tétlen ifjak között markáns eltérés mutatkozik a nemek arányában? Válaszok az alábbi írásban.

Íme a búvár, aki annyira kimerült a Hableány áldozatainak mentése közben, hogy a folyó mélyén egy holttestet ölelve pihent meg

A képen Gyukánszky Milán látható. (Forrás: ATV)

Szathmári Zsolt, Kovács Gábor és Gyukánszky Milán több évtizede búvárkodnak. Szathmáry volt a merülésvezető a Hableány mentése során, Kovács pedig az, aki az egyik merülés során egy holttestet átölelve feküdt, mivel annyira kimerült, hogy képtelen volt a felszínre jönni. Róluk szól a következő cikkben megtekinthető videós riport.

Kíváncsi vagy, hányadik lett Magyarország a legszexibb országok toplistáján?

A Big Seven Travel utazási portál másfél millió felhasználójának véleménye alapján összeállították a legszexibb országok top 50-es listáját. A felsorolásba Magyarország is befért. Ide kattintva megtudhatod, hányadikok lettünk mi, ki lett az utolsó, és természetesen azt is, kik kerültek a dobogóra.

Keresés az oldalon