Kiemelt Hírek 2019. június 29.

Hétfőn zárva lesz minden rendelő és patika - kiderült, hogy miért

Startlap Kiemelt Hírek 2019. június 29.
Hozzánk ömlik a horvát szennyvíziszap, hússzorosára drágult egy létfontosságú gyógyszer, brutális felvételek a csütörtöki ítéletidőről. Heti hírösszefoglaló.

Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikák

Ügyeleti rend lesz hétfőn a magyar egészségügyben, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is – ide kattintva te is megtudhatod, hogy miért. Bár a betegeket mindez valószínű váratlanul éri, reméljük nem okoz fennakadást az egészségügyben.

Hirtelen közel a hússzorosára drágult egy létfontosságú gyógyszer

Fotó: iStock

A gyártó, a hatóság, a nagykereskedő és a patikák mind széttárják a kezüket. Az újszülötteknek létfontosságú vitamin ára pillanatok alatt szállt el. Az elmúlt napokban  jó sok szülő fizethette ki a hirtelen filléresből egészen drágává váló gyógyszert. A szomorú tényekről itt tudhatsz meg többet.

Magyarországra ömlik a horvát szennyvíziszap

Fotó: iStock

2018-ban több mint 41 ezer tonna szennyvíziszapot szállítottak Horvátországról Magyarországra. A szennyvíztisztítás melléktermékeként keletkező bűzös masszát közúton utaztatták. A több mint kétezer kamionnyi szállítmányt egyik megyeszékhelyünk szélén, egy lerakóhelyként használt régi agyagbányában helyezték el. A 24.hu információja szerint az üzletet két horvát gazdasági társaság bonyolította. Ha azt hinnéd, a magyar állam is profitál az üzletből, ki kell ábrándítanunk. Ebből a cikkből megtudhatod, pontosan hol kötött ki a szennyvíziszap, és hogy kinek jó biznisz a masszaterítés.

Alex Soros a CEU diplomaosztóján: “Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz”

Alexander Soros a CEU diplomaosztóján gratulált a végzősöknek, tolmácsolta apja, Soros György üvözletét, és az egyetem alapítványával kapcsolatos terveiről, valamint az elmúlt időszakról beszélt. Azt, hogy mit is mondott pontosan, itt foglalták össze.

Kiderült, hogy mit akart tenni a Hableány kapitánya az utolsó pillanatban

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet értesülése szerint a hatósági szemlebizottság a Csepeli Szabadkikötőben a május 29-én elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát vizsgálva jelentős megállapításokat tett. Ilyen például az, hogy a kapitány az ütközés előtt még megpróbálta menteni a menthetetlent. Erre egy érdekes, apró nyomból következtetnekEbből a cikkből kiderül, hogyan rekonstruálták a baleset pillanatait, és az is, hogy pontosan miként próbált kitérni a kapitány a végzetes baleset elől.

Brutális felvételek és beszámolók a csütörtöki ítéletidőről

Gyökerestül kitépett tizenöt méter magas platán, alufóliaként leszaggatott tetők: az ország keleti régiójában a vihar teljes diszkóverzióban érkezett, gyakorlatilag mindent letarolt, amihez kedve volt. Erről az alábbiakban több képes, videós beszámolót gyűjtöttünk össze neked, tele egészen elképesztő felvételekkel.

Előválasztás: Puzsér durván kifakadt, Tarlós “gratulált”, Kálmán Olga ott se volt az eredményhirdetésen

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki pártok előválasztását, így ő lesz az, aki indulhat a főváros főpolgármesteri címéért. Ezt természetesen Puzsér György és Tarlós István sem hagyhatta szó nélkül: előbbi egy elég kíméletlen hangvételű levélben osztotta meg lesújtó véleményét ellenfeléről, utóbbi pedig gratulációnak álcázva ostorozta az ellenzéketKálmán Olga az eredményhirdető sajtótájékoztatón sem vett részt, amit nagyon furcsa módon magyarázott Gréczy Zsolt DK-szóvivő

Magából kikelve botrányt csinált, és végül kidobta a híveket a pópa a fehérvári templomi koncertről

A szombati Múzeumok éjszakája programsorozat egyik fehérvári helyszínén, a város szerb ortodox templomában két nemzetközileg elismert kórus lépett fel. Azaz lépett volna fel, mivel az előadást nem sikerült rendesen megtartani, ugyanis Pavle Kaplan, azaz Káplán Pál atya – egyesek szerint alkoholos befolyás alatt – akkora patáliát csinált, hogy volt, aki szerint a koncert utáni viharral isten fejezte ki nemtetszését. A parádés történésekről erre a linkre kattintva részletes beszámolót olvashatsz. 

Márki-Zay Péter reagált a gyerekek testi fenyítését támogató véleménye nyomán kipattant indulatokra

Össztűz zúdult a hétgyermekes Márki-Zay Péterre, miután egy hódmezővásárhelyi rádióban megosztotta az álláspontját a gyermekek testi fenyítését illetően. Ebből a cikkbőlmegtudhatod, mit mondott pontosan a “gyerekverésről” a polgármester, valamint azt is, hogy mit válaszolt azoknak, akik elítélték a nyilatkozatát.

Keresés az oldalon