25 alkalommal varázsol el minket a Víz, zene, virág fesztivál

Startlap - Startlap
Június utolsó hétvégéjén, 21-től 24-ig rendezik meg Tatán, idén immáron 25. alkalommal a népszerű rendezvényt, mely hazánk egyik legnagyobb családi fesztiválja.

A víz zene virág fesztivált először 1993-ban tartották meg. Több helyszínen, az Öreg-tó felszínén, és a romantikus hangulatú tatai várban is számos színes programmal, fergeteges koncertekkel, látványos virágkiállításokkal, persze kézműves vásárral, és elmaradhatatlan gyermekprogramokkal, állatbemutatókkal és állatsimogatókkal, versenyekkel készülnek a szervezők.

Mivel idén lesz 25 éves a rendezvény, és nem mellesleg 2018 a Családok Éve, így a fesztivál még inkább az értékeket megőrző programokra koncentrál. Ahogyan a fesztivál neve is mutatja, a víz a környezettudatosság, a zene az elfogadás, a virág pedig a testi-lelki jóllétet jelképezi.

A vizes programok között lesz sárkányhajó és kajak verseny, flyboard- és jetski bemutató, illetve vasárnap elrajtol a XXI. Öreg-tavi Kékszalag vitorlásverseny is. A virágkötészeti csodákat megtekinthetjük a várudvarban és a Törökkori átjárónál és környékén, és vasárnap kóstolhatunk ehető virágokat is a Borvár udvarán.

Ami a sport programokat illeti, meg kell említeni a már megszokott monocikli és triál bemutatón kívül a 180 cm-es kerékátmérővel rendelkező velocipéd bemutatót is, ahol korhű ruhákban csodálhatja meg a közönség a világ első kerékpárját és annak hajtóját. Az egészségmegőrzés jegyében vércukorszint-, és vérnyomásméréssel, fitoterápiás tanácsadással is várják a látogatókat. A tatai várban számos kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődök, így például a Hunyadiak fegyverben, vagy a Királyok és keresztek képregény kiállítást is.

A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték. Ez utóbbi fényekkel, „folyékony tűzzel” és zenével koronázza meg a fesztivált.

Forrás: Víz, zene, virág fesztivál

Ez is érdekelhet

képcím

Rezsicsökkentés: pár nap van a rendkívüli diktálásra, de...

képcím

40 fok fölötti hőmérsékletet is hozhat a közelgő hőhullám

képcím

Kitalálod, melyik ország fővárosában járunk? Kvíz