Rezsicsökkentés: pár nap van a rendkívüli diktálásra, de telefonon esélytelen

Startlap - Startlap
Péntekig lehet bediktálni a gáz- és villanyórák állását minden háztartás számára, de nem mindenkinek érdemes, és aki nem szereti az online ügyintézést, annak nehéz dolga lesz. Esti hírösszefoglaló.

Rezsicsökkentés: pár nap van a rendkívüli diktálásra, de telefonon esélytelen

A rezsicsökkentés szigorítása miatt az MVM péntekig lehetőséget ad a gáz- és villanyórák állásának bediktálására, függetlenül attól, hogy az ügyfeleknek mikor volna esedékes a szokásos diktálás. Az mérőállások rögzítése azonban nem lesz olyan egyszerű, sem telefonon, sem személyesen, online viszont már érdemes próbálkozni. Arról, miért érdemes élni a rendkívüli diktálás lehetőségével, illetve hol és hogyan lehet mindezt elvégezni, ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Kovács Zoltán: Ebben a pillanatban drágább lenne nem megtartani a tűzijátékot, mint megtartani

Megint kipécézték a tűzijátékot

– jelentette ki Kovács, aki úgy érzi, “politikai hangulatkeltés” zajlik a tűzijáték ellen, márpedig – hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség képviselőjével nagy egyetértésben – az augusztus 20-i ünnep az egyik legfontosabb ünnepünk, és a “már fesztiválként értelmezhető” programokon “az egymásra való figyelés és a gondoskodás is tükröződni fog”. Bővebben.

Lakossági érdeknek tartják a taxisok, hogy ők is olcsóbban tankolhassanak

Gulyás Gergely indoklása értelmében a taxisok esetében az üzemanyag elengedhetetlen a munkavégzéshez, Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke szerint pedig “a kormány rezsicsökkentési intézkedései a lakosság érdekeit szolgálják”, beleértve a taxis tarifák megvédését is. Arról, hogy ez miért nem érvényes például az áruszállítókra is, sem Gulyás, sem Metál nem szólt, egyedül a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete igyekszik felhívni a figyelmet az ellentmondásra. Részletek.

Havasi Bertalan: A miniszterelnök nem ment szabadságra

Álhírnek nevezte Orbán Viktor vakációját sajtófőnöke, és jelezte, a kormányfő programja nem változott, beszédet fog mondani a CPAC megnyitóján az Egyesült Államokban. Az eseményt az egyik legnépszerűbb amerikai konzervatív rendezvényként tartják számon, amely már Magyarországra is elért, és míg Tóth Gabi és Orbán Viktor személyesen, Donald Trump és Tucker Carlson, a Fox News rasszista megnyilvánulásairól ismert műsorvezetője csak videóüzenet formájában jelent meg. Bővebben.

Fontos újdonság jelent meg a Spar zöldséges pultjaiban

MTVA/Bizományosi: Róka László

Augusztustól országszerte az üzletlánc minden egységében kizárólag biológiailag lebomló zacskók állnak majd rendelkezésére annak, aki zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolna. Ugyan a fenntartható szatyrokért fizetni kell, a Spar több héten át tartó tesztelése során bebizonyosodott, hogy a vásárlók “támogatják cégcsoportunk zöld filozófiáját” – közölték. További információkért katt ide.

“Lehet, hogy jogilag érvénytelen lett a népszavazás, de ha mégis lesz építkezés, hatezer ember a saját testével fogja védeni a területet”

A Hell Energy cégcsoport által a tatai Öreg-tó partjára tervezett ötcsillagos szállodakomplexumról szóló, az önkormányzat által előbb megfellebbezett, majd a nyári főszezon közepére kiírt népszavazás 40 százalékos részvétel mellett érvénytelen lett, a szervezők álláspontja mégis az, hogy nem volt sikertelen. A két év alatt egy Facebook-csoportból kinőtt mozgalom alapítója úgy fogalmazott a voksolásról: 

képes volt pártállástól függetlenül egy táborba terelni a tataiakat, kormánypárti és nem kormánypárti egyszerre küzdött a tóért.

A kormánypárti polgármester, aki korábban egyértelműen a hotel építése mellett volt, az utóbbi hónapokban már óvatosabban nyilatkozott, végül elismerte, hogy a népszavazás eredményét nem lehet figyelmen kívül hagyni. Riport.

Bayer Zsolt káromkodva igyekszik elijeszteni Magyarországról az USA új nagykövetét

Péntek délután derült ki, hogy az Egyesült Államok szenátusa döntése értelmében David Pressman lesz az új budapesti nagykövet. Pressman, aki az USA-t az ENSZ-ben is képviselte már nagykövetként, még meg sem érkezett, de Bayer már kinevezése másnapján Húzzál haza! című, szofisztikált írásában igyekezett elküldeni őt. Bayer Zsolt nem fecsérelte idejét arra, hogy elárulja, mi a baja Pressman személyével, sokkal inkább azon háborodott fel, hogy az általa “harmadik világbeli” országnak nevezett Egyesült Államok kormánya merészel nagykövetet (Bayer szerint “idiótát”) küldeni a velük szövetséges Magyarországra. Bayer Zsolt írásának legjobb részeit ebben a cikkben idézik.

Itt az ellenzék hat javaslata a megszorítások ellen

A hat együttműködő ellenzéki párt rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezi, hogy visszavonják, illetve átalakítsák a kampány során még a rezsicsökkentés mellett és a megszorítások ellen teljes mellszélességgel kiálló Fidesz-kormány utóbbi időben bejelentett intézkedéseit, továbbá az infláció és a gazdasági válság hatásainak enyhítésére tennének lépéseket. A pártok hat pontos listája itt található.

700 milliót kér Orbán Viktortól egy szlovák polgármester

Michael Gruber/Getty Images

Miközben Magyarországon minden állami beruházást leállítottak, Oláhpatak vezetője az Andrássy-kastély felújítására szeretne pénzt kapni a magyar miniszterelnöktől, pontosabban az adófizetőktől, hazájában ugyanis hiába próbálkozott az üggyel. Az esetről erre a linkre kattintva olvashatsz.

A Huncut szilva herceg és a Nagyi kedvence: megvan az ország tortája, cukorral és anélkül

A nagykőrösi Karikó Orsolyát dicsérő szilvás édesség az idei Magyarország tortája, Magyarország cukormentes tortája pedig a szegedi Gyuris László alkotása lett, amelyben olyan finomságokat találni, mint a málnavelő vagy a fehércsokoládés pisztácia. A díjátadót az Országházban tartották, ahol az idei évben elismert Szent István-napi kenyerek is előkerültek a Magyar Pékszövetség jóvoltából. Részletek.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor )

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak