24.hu: "Díjazást" ígért a kormányhivatal a háziorvosoknak a beadott kínai oltások után

Startlap - Startlap
A portál birtokába került a fővárosi kormányhivatal főigazgatójának levele, az operatív törzs tagad. Reggeli hírösszefoglaló.

24.hu: “Díjazást” ígért a kormányhivatal a háziorvosoknak a beadott kínai oltások után

Az operatív törzs állítja, hogy nem jár fejpénz, ugyanakkor a portál birtokába került a fővárosi kormányhivatal főigazgatójának levele, amelyet a praxisoknak küldtek ki, és amelyben egészen más olvasható. Bővebben.

Mindeközben a Pfizer-vakcinákkal kapcsolatban is hasonlóan különös, ellentmondásos hírek keltek szárnyra. A kormányhivatal szerint több háziorvos nem vette fel a szállítmányt, az orvosok viszont arra panaszkodnak, hogy nem érkezett meg hozzájuk a rendelés. További információkért katt ide.

Hónapokkal meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet

Kedd este benyújtásra került az erről szóló törvényjavaslat, amiről a fideszes többség dönt, tehát bizonyosan megszavazzák. A praktikus következményeken túl külön figyelemre méltó az ötlet indoklása. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Erről szól ez a cikk.

Derek Chauvin börtönbe kerül George Floyd halála miatt

Az esküdtszék bűnösnek találta a volt rendőrt Floyd meggyilkolásában. A tavaly májusban elhunyt férfi családja azt mondja, az ítélet fordulópontot jelent Amerika történetében. Bővebben.

Milliárdokat szabálytalankodtak össze a külföldiek a magyar utakon

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megkérdezték az ORFK-t, hogy kiket, miért és milyen összegekre bírságoltak. A válasz tele van nagy számokkal, és kiderült, hogy már egy ideje egyértelműen egy nemzet vezeti a statisztikákat. A pontos számok és a további részletek ebben a cikkben olvashatók.

Nem bírják a koronavírus tempóját a a temetkezési szolgáltatók és a hamvasztóüzemek

Tetőzést mutat a forgalom a kegyeleti szolgáltatóknál, a dolgozók mentális kimerültségre panaszkodnak. Az egyetlen fővárosi hamvasztóüzemben a nap 24 órájában működnek a kemencék, de még így is akkora a torlódás, hogy többször vidékre kell szállítani a maradványokat.  A járványkórházaknál kiegészítő hűtőkonténerek felállítására volt szükség. A 24.hu ellátogatott a nagytétényi üzembe, ahol megmutatták, mi történik a holttestekkel, és azt, hogyan érinti az ő szakmájukat a világjárvány. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Majdnem 300 millióért rendezik be Paks 2 munkásszállóit

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent a projekt kerítésen kívüli beruházásaiért felelős állami cég hirdetménye. Ebben tételesen felsorolták, mire költik a 292 millió forintot. Íme.

Győzött a jó: 48 óra alatt összeomlott a Szuperliga

A futball eddig ismert rendszerét megváltoztatni tervező elitliga kedd éjjelre elbukott. Mindez még nem hivatalosan jelenti az Európai Szuperliga végét, de innentől már minden csak formaság. Mi történt? Innen kiderül.

Érdemes lesz figyelni az eget: látványos csillaghullás zajlik

Fotó: Thomas Kronsteiner/Getty Images

Fényes tűzgömbökkel éri el a csúcspontját a világ egyik legrégebb óta ismert meteorraja, a Lyridák. Ha kíváncsi vagy, mikor és mit lehet látni, akkor erre a linkre kattints.

Hétvégére jön a hideg

A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Ismét meghosszabbították a veszélyhelyzetet

képcím

Könyvfóliázás: megint pert nyert a Líra

képcím

Ötven hókotró takarítja folyamatosan Budapest úthálózatát