Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.

17 év bujkálás után Mexikóban kapták el a magyar gyilkost

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 02.
B. Balázs hamis személyazonossággal kezdett új életet Közép-Amerikában, az elfogásában az FBI is közreműködött.

17 évig bujkált, majd június 27-én Mexikóban elfogták az emberölés kísérlete miatt körözött B. Balázst – írja a police.hu.

B. Balázs és társai 2001 szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába betörtek, ahonnan értékeket próbáltak meg ellopni. A hotel alkalmazottjai észlelték a lopást, és megpróbálták a helyszínen tartani a betörőket, B. Balázs azonban egy kést vett elő, amivel három személyt megszúrt, illetve megvágott.

A férfi elmenekült a helyszínről, és a rendőrök 17 éven át hiába kutattak utána. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomozott, elrendelték a körözését, a bíróság pedig európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki a B. Balázs ellen.

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztály munkatársai fél évvel ezelőtt megtudták, hogy az elkövető valószínűleg Mexikóban tartózkodik. Kapcsolatba léptek a mexikói hatóságokkal, és végül kiderült, hogy B. Balázs Közép-Amerikában hamis személyazonossággal kezdett új életet, az elmúlt időszakban pedig egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett.

A magyar nyomozók felkérésére a mexikói hatóságok június 27-én Veracruz városában elfogták a keresett férfit. A rendőri szervezetek közötti kapcsolattartásban és a mexikói műveleti tevékenység koordinálásában közvetítőként az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozóhivatala (FBI) járt el.

B. Balázst augusztus 1-jén hazaszállították, majd kihallgatták és őrizetbe vették.

Keresés az oldalon