Kiemelt Hírek 2018. április 19.

16 ezer forintot fizetett egy lány, mert fagyizott a buszon

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 19.
A közlekedési vállalat tisztázta a szabályokat, szerintük jogosan pótdíjazták az édesszájú utast.

Egy érvényes bérlettel rendelkező utasnak 16 ezer forintos büntetést kellett fizetnie, amiért fagyizott egy budapesti buszon. Anita esete bejárta a Facebookot, a Budapesti Közlekedési Központ szerint jogos volt a büntetés, írja a 24.hu.

A lap megkeresésére a BKK közölte, hogy a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein a szabályzat szerint tilos ételt és italt fogyasztani, illetve csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni. A tilalmat megszegő utassal szemben pedig a BKK a díjszabásban foglaltak szerint pótdíjazást kezdeményezhet.

Az alappótdíj összege 16 ezer forint, amit csekken kap kézbe a bűnös, de amennyiben a helyszínen vagy a pótdíjazástól számított két munkanapon belül rendeződik a tartozás, úgy csak az összeg felét, 8 ezer forintot kell kifizetni.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy az étkezési tilalom az utasok érdeke is, hiszen a rendelkezés célja az emberek ruházatának, poggyászának védelme, és a járművek tisztaságának megőrzése. Azt is hozzátették, hogy természetesen az, aki a nyári kánikulában vagy rosszullét miatt iszik pár kortyot, vagy cukorbetegsége miatt muszáj egy kicsit ennie, nem kap büntetést.

Címlapkép: Thinkstock

 

Keresés az oldalon